Želite li na Burgerfestu probati nešto prefino, probajte faširance koje je smislio Melkior Bašić

U Zagrebu, na kultnom Tuđmancu, traje Burger Festival Zagreb u čijih 20 kućica gostuju pravi burger virtuozi. Ponuda je odlična, cijene su pristojne, a kako mnogi ‘od šume ne vide stablo’ mi vam danas u fokus stavljamo ono što je nas oduševilo. Poznati chef Melkior Bašić je zajedno sa svojom kulinarskom ekipom Bite of Fun osmislio genijalan „comfort food“ koji vraća u djetinjstvo. Faširanci, polpete, mesni popečci, kosani odresci – kako god nazivali ovo tradicionalno hrvatsko jelo u Melkiorovoj režiji dolaze u obliku burgera. Svaki burger nosi ime po članovima obitelji kako bi dodatno naglasili obiteljski pristup hrani i osobni potpis hrvatskog chefa.

Bakin Fashirani Burger spaja pureće meso, jaja, krušne mrvice i kečap u pecivu te je jako lagan i zapravo inačica onih retro kombinacija na koje smo navikli u djetinjstvu.

S druge strane tu je i Dedin Fashirani Burger pravi je okus tradicije – burger s faširancem kojem su dodani panceta i kiseli krastavci.

gastro-zagreb-burger-festival-burgerfest-melkior-bašić-modnialmanah

Tatin Fashirani Burger ima malo „pomaknutiji“ okus – s majonezom, Jalapeño papričicama, lukom i salatom nakon čega ćete poželjeti popiti pivo.

gastro-zagreb-burger-festival-burgerfest-melkior-bašić-modnialmanah

Mamin Fashirani Burger dolazi uz klasično pecivo, pureće meso, jaja, krušne mrvice i zelenu salatu uz što se dodaje i gorgonzola sir.

gastro-zagreb-burger-festival-burgerfest-melkior-bašić-modnialmanah

„Ovakav pristup hrani odražava važnost ponosa na domaću hranu i tradiciju. Kroz svoje burgere, željeli smo podsjetiti posjetitelje na vrijednosti koje su nas oblikovale tijekom djetinjstva. Svaki zalogaj vraća nas u vrijeme kada smo uživali u obiteljskim obrocima i jednostavnim radostima života.“, objasnio je Melkior Bašić

Ulaz na festival je besplatan, radno vrijeme: svaki dan od 12:00 do 24:00 sata,

Trajanje: 07 -17. rujna, lokacija: Park dr. Franje Tuđmana, Zagreb

Foto: PRESS Burger Festivala

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS