Zašto je na kraju ljeta potrebno napraviti kuru čajem?

Popravite krvnu sliku, regulirajte probavu, pomozite svom mjehuru da pravilno funkcionira…Smirite se nakon posla, podignite energiju tijekom dana , vodu zamijenite aromatičnim napitkom.

zdravlje-čaj-modnialmanah

Vrijeme je za čaj…

Čaj od koprive
Zbog velike količine kalija u svome sastavu kopriva djeluje diuretski i koristi se u liječenju upale mokraćnih putova, te kod prevencije nastanka bubrežnog kamenca. Budući da sadrži željezo, čaj od koprive doprinosi stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Čaj olakšava opskrbu tijela kisikom i štiti kod slabokrvnosti. Čaj pročišćava krv, pa je koristan kod kožnih oboljenja, bubuljica i akni.
Preporučuje se kod infekcija u ustima, afti ili upala desni. Čaj od koprive liječi infekcije mokraćnog sustava.

Čaj od lipe
Mirisna i medonosna, lipa je lijek za mnoge bolesti. Aromatični napitak od cvjeta lipe nezaobilazno je prirodno sredstvo za smirivanje i opuštanje, ona jača organizam, blagotvorno djeluje na krvožilni sustav, a koristi se i kod povišene temperature.
Kada zamijenite kavu čajem od lipe, ubrzo ćete osjetiti kako stres nestaje. Lipa se preporučuje i za probleme sa jetrom, i to ne cvijet, već unutrašnji dio kore, jer potiče lučenje i protok žuči kroz jetru. Na taj način se čisti na prirodan način.

Majčina dušica
Već iz samog naziva biljke “majčina dušica” jasno se može zaključiti da je riječ o jednoj izuzetnoj travki! Majčina dušica je biljka ugodnog i vrlo aromatičnog mirisa i okusa, a njena ljekovita svojstva su mnogobrojna. Ova biljka je poznata i kao timijan, rod koji obuhvaća brojne vrste različitog izgleda i dolazi iz različitih krajeva svijeta. Većina ih raste na Mediteranu, ali može ih se naći čak i na Grenlandu ili u zapadnoj Aziji.
Čaj majčine dušice je dobar za ispiranje usta, te je odličan lijek za bolno grlo ili upalu desni.

Uvin čaj
Uvin čaj popularan je lijek za mokraćne infekcije. Nije osobito učinkovit u uništavanju bakterija, ali je dokazano njegovo djelovanje na površinu bakterija, a time i sprječavanje širenja i izazivanja upale. Uvin čaj djeluje diuretski, te pomaže izbacivanju bakterija iz organizma.

Čaj od komorača
Komorač pomaže kod nadutosti i smiruje grčeve. Mogu ga piti dojilje jer pospješuje lučenje mlijeka i pomaže kod dojenačkih kolika. Dobar je za čišćenje organizma od štetnih tvari.

Trenutno nema komentara

Comments are closed