Zamaraju li vas drogerije? Evo savjeta za kupovinu…

Kupovina u drogerijama, može biti pravi užitak: na jednom mjestu možete pronaći sve što vam je potrebno za njegu vlastitog lica i tijela, preparativnu i dekorativnu kozmetiku, nakit, ali i sve ono što je neophodno za njegu odjeće i doma u kojem živite. Mi uživamo među policama s proizvodima koje možemo opipati, pomirisati i vidjeti što nam se zaista od ponuđenog najviše sviđa.

Uživate li i vi ili vam toliko proizvoda pred očima, djeca koja su nestrpljiva i vrijeme koje samo nestaje stvaraju stres zbog kojeg ne volite drogerije?

Evo malih savjeta kako kupovati u drogeriji i kako uistinu uživati u kupovini pravih stvari koje su vam uistinu potrebne:
• U kupovinu krenite sami – možda u pauzi za posao kad ste odlučili izaći iz ureda i drugim sadržajima zaokupiti misli. Ne budite pod stresom od vremena. Na ulasku u drogeriju navijte alarm i prepustite se. Umjesto da nestrpljivo gledate na sat, prepustite se uživanju u novim trendovima. Vidjet ćete, ostat će vam dovoljno vremena za laganu šetnju do ureda.
• Kupujete li s prijateljicama odjeću, krenite zajedno i u drogeriju. Biti će zabavno kad zajedno otkrijete nove trendove kad je njega lica i tijela u pitanju.
• U drogeriju nikad ne idite već umorni od kupovine potrepština za kuću. To neka bude zasebna kupovina.
• Ne kupujte na brzinu, ako nemate drugog izbora, napišite podsjetnik
• Provjerite to što kupujete. Posebno ukoliko kupujete šminku. Baš poput vas, nju mogu gledati i neke druge žene koje nisu toliko oprezne prilikom zatvaranja ili otvaranja proizvoda.
• Trebate li stručnu pomoć, obratite se trgovcu! Upravo prodavačice u drogeriji educirane su tako da vas puste da same uživate u ponudi, a pomognu vam onda kad zatražite pomoć.

drogerija-modni-almanah

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti prikazana