Zabavite se uz predstavu za cijelu obitelj “Kako je tata osvojio mamu”, novi hit Žar ptice!

U Gradskom kazalištu Žar ptica krenule su pretpremijerne izvedbe predstave “Kako je tata osvojio mamu”, našeg najizvođenijeg dramatičara u zemlji i inozemstvu Mire Gavrana. Ovo je ujedno i prvo postavljanje na scenu nekog njegovog romana za djecu i mlade, a svečana praizvedba održat će se u petak 5. svibnja u 19 sati . Prema dramatizaciji Ane Prolić, predstavu je režirala Slađana Kilibarda, kojoj je ovo, nakon zapaženog Gavellinog “Kolovoza u okrugu Osage”, prva suradnja sa Žar pticom.

Roman ‘Kako je tata osvojio mamu’ doživio je 12 izdanja i zbog njega su brojni mladi zavoljeli čitanje. Priča je to o dječaku koji teško podnosi činjenicu da njegovi majka i otac ne žive više zajedno, pa uz pomoć djevojčice Bernarde koju simpatizira čini sve ne bi li njegov otac ponovno osvojio njegovu majku.

Antun i Bernarda naučit će nas kako ništa nije crno – bijelo, pa tako ni razvod roditelja. I još važnije tome da ljude i njihovu ljubav valja uvijek nanovo „osvajati“ i „boriti“ se za nju.

Osim Kilibarde u prvoj su suradnji u Žar ptici su mladi glumac studnet 3 godine Akademije Ugo Korani kao i legendarbn glumica iz Kerempuhova ansambla Nina Erak Svrtan, koja po prvi put u svojoj karijeri igra u nekoj dječjoj predstavi. U glumačkom ansamblusu još Berislav Tomičić, Ana Marija Vrdoljak, Ante Krstulović i Dunja Fajdić. Scenografiju također potpisuje Slađana Kilibarda, a kostimografiju Hana Letica. Skladatelj je Nenad Borgudan iz grupe Detour, čija će se Porinom nagrađena “Pjesma godine” Zaljubila sam se, koristiti kao glazbena tema predstave.

Predstava se pretpremijerno igra sutra u četvrtak 10:00 i 19:00.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS