Za vješte domaćice – aromatizirane ledene kocke

Ukoliko ste kreativne kuharice uvijek tražite ideju više za ukrašavanje stola, ali i začinjavanje ukusnih obroka! Pogledajte današnji prijedlog – “ledene slane i slatke kocke’.

Slane ledene kocke u kojima se nalazi začinsko bilje učinit će jela i ukusnijim i atraktivnijim. Što napraviti? Nekoliko minuta prije nego li je jelo gotovo dodajte kockice začina (kojima je možda prošla sezona, a koje ste na ovaj način ostavili za cijelu godinu). Isto tako kockice leda sa začinima stavite na salatu kad sjednu svi gosti za stol. Kreativno izgledaju, a kad se otope daju onu količinu vode koja je potrebna da se poveže ulje i ocat. Slane se kockice mogu napraviti i sa sosovima koji su vam ostali prilikom kuhanja. Zamrznite ih i koristite prilikom drugog kuhanja.

gastro-ledene-kockice-začini-modnialmanah

Zanimljivi recepti za slane ledene kocke:
• MEDITERANSKA KOCKA Osim s vodom, začinsko bilje možete zamrznuti i s maslinovim uljem. U tom slučaju peršin treba biti osnova na koju ćete stavljati ostale biljke kojima želite začiniti jelo. Kako napraviti? Najprije usitnite bijeli luk ako ga stavljate, a tek potom zelene biljke. Možete ih sitniti ručno, ali i u sjeckalici. Popunite posudu svježim biljem (samo lišće, ne stabljike) i lagano povežite maslinovim uljem. Kada sve sjedinite u finu masu posudu za led stavite u škrinju i izvadite kad su vam potrebne.
• PROLJETNE KOCKICE Pomiješajte peršin i proljetne začine u odnosu 5:3. Kockice koristite za svježe salate.
• TALIJANSKE KOCKICE- Povežite bosiljak, origano, majčinu dušicu i ružmarin u odnosu 5:2:1:1/2. Ova je mješavina dobra za hamburgere, ćufte ili paradajz juhu.

Mmmmm, slatke ledene kocke
Osim bilja možete zamrzavati i voće. Maline, borovnice, ananas, mango i ostalo voće biti će odlični kao dodatak vodi ili nekom drugom slatkom napitku. Možete zamrznuti i limun koji će u kocki leda tijekom toplih dana biti pravo osvježenje.

gastro-ledene-kockice-začini-modnialmanahSavjet više: Ostalo vam je otvoreno crno vino? Napunite s njim posudice za led i koristiti za recepte u kojima je vino sastojak. Nikada vino ne razblažujte s vodom, jer to mijenja ukus i postotak alkohola.

Isto tako možete napraviti i bijele kockice s mlijekom. Njih tako zaleđene stavite u kavu ili čaj.

Trenutno nema komentara

Comments are closed