Vrijeme je za pedikuru! Napravite je kod kuće!

Cipele s otvorenom petom sve su popularnije, a sudeći po temperaturama uskoro počinje i sezona sandala, cipela s otvorenim prstima. Jesu li vaša stopala spremna za nove modne izazove?

Obratite pažnju na stopala, njihovu njegu i pripremu za novu modnu sezonu u kojoj su i oni u centru modnog fokusa! Na što posebno trebate paziti?
• Pogledajte dobro pete! One bi trebale biti glatke, bez ružnih natisaka koji se stvaraju tijekom zimskog perioda kad nosimo robusnu obuću i nekoliko slojeva čarapa. Mrtve stanice s pete i prstiju uklonite postepeno. U tome vam mogu pomoći rašpice za suho uklanjanje zadebljanja na peti ili topla kupka (ostavite stopala 15-tak minuta) i posebne rašpe i kameni za struganje mekanih zadebljanja.
• Dotjerajte nokte! I nokti trebaju biti oblikovani, njegovani i ukrašeni za pokazivanje. Ukoliko su vam nokti žuti napravite piling i potaknite cirkulaciju, a potom ih prijeđite limunovim sokom koji se treba dobro osušiti na noktima. Kad se osuši, nokte iščetkajte starom četkicom za zube. Sad su nokti spremni za ukrašavanje.
• Njegujte stopala jednako kao i ruke! Nakon svakog kupanja (posebno prije počinka) stopala namažite hidratantnom kremom s tom namijenom i pustite da stopala upiju proizvode kako bi se spriječilo stvaranje natisaka i ružnih naslaga.

Trenutno nema komentara

Comments are closed