Koje boje nositi – tople ili hladne?

Po kojem principu birate odjeću koju nosite? Po trendovima, onome što vam se sviđa , raspoloženju ili u skladu s vlastitom bojom puti, očima, kosi… ?

Iako su istraživanja pokazala kako žene nose boje po dva principa – u skladu s raspoloženjem i u skladu s bojom puti sve više bismo trebale biti svjesne činjenice kako trebamo nositi boje koje nam odgovaraju. Upravo je to ključ uvijek dobrog izgleda čak i onih dana kad nismo u formi.

Kako odabrati boje? Znate li koje su tople, a koje hladne?
Ukoliko se s bojama na ‘VI’, odaberite topli/hladni spektar u skladu s bojom puti. Drugim riječima imate li svijetlu put, svijetle oči, kosu kombinirajte je s toplim bojama poput crvene, narančaste, žute. Suprotno tome, imate li smeđu boju kose, smeđe oči i toplu boju puti nosite hladne boje poput ljubičaste, tamno plave, zelene…Zvuči li jednostavno? Kao prvi korak i jest jednostavno, no postoje i drugi detalji koje bi trebalo naučiti. Svaka od boja, topla ili hladna ima gradacije, od naj svjetlije, do najtamnije koje se kombiniraju ovisno o intenzitetu boje. Isto tako svaka od boja u spektru ima svoj pod ton koji može biti topao ili hladan.

Primjerice…
Nije svejedno koju nijansu ljubičaste ili crvene nosite. Tako će plavušama svijetle boje puti i očiju savršeno pristajati toplija nijansa ove boje (boja maline, jagode, koralja) dok će brinetama tamnih očiju i boje puti pristajati crvena s hladnim pod tonom/ ona koja je miješana s plavom). To bi bila boja višnje, crvenkasta koja ‘vuče’ na ljubičastu. Isto tako ljubičasta može biti boja ciklame (što je topli pod ton) i boja šljive koja je hladni pod ton. Drugim riječima, možete uvijek odjenuti boju koju volite, bilo ona topla ili hladna ako odaberete pravi pod ton.

Boje diktiraju raspoloženje!
Još je nešto zanimljivo kad su tople ili hladne boje u pitanju! Tople boje (crvena, narančasta, žuta) podižu raspoloženje, a osobu koja ih nosi stavljaju u modni fokus. U ovoj će vas boji sigurno primijetiti. Hladne boje (plava, zelena, ljubičasta) su manje upečatljive, a dolaze do izražaja samo u kombinaciji s toplima. Nosite li ljubičastu haljinu i crne cipele nećete biti u modnom fokusu kao što biste bile da ljubičastu haljinu kombinirate s crvenim modnim detaljima (cipelama i torbicama).

Trenutno nema komentara

Comments are closed