Vrhunski spoj specialty Hug&Punch kave i restorana Kukuriku

U Kastvu se dogodila vrhunska gastronomska komunikacija dvaju hrabrih aktera. Nenad Kukurin, vlasnik i chef Hotel&restorana Kukuriku iz Kastva i certificirani trener barista Domagoj Trusić koji je s Nikolom Žiganteom u Matuljima otvorio jedini u regiji Hug&Punch SCA Premier Campus udružili su se da spoje nešto naizgled nespojivo, jela od autohtonih namirnica s – kavom.

Nenad Kukurin, karizmatičan vlasnik restorana i kreativac koji već dva desetljeća u svojoj kuhinji priprema slasna jela od ribe i mesa, prvi je donio u Hrvatskoj filozofiju Slow food dininga, još 1998. Hotel&restoran Kukuriku postoji već impresivnih dvadeset godina, za što se rijetko koji hrvatski restoran može pohvaliti, njeguje svoj specifičan način filozofije o hrani i promišljanja o njenoj prezentaciji. U restoranu se koriste samo lokalne i sezonske namirnice koje sljubljuju s lokalnim vinima.

Certificirani trener barista Domagoj Trusić i poznati, strastveni kušatelj kave Nikola Žigante pokretači su promjena u domaćoj industriji kave ne samo u njenom blendanju i prženju, nego i educiranju stručnog kadra. Smjestili su se u Matuljima pokraj Rijeke, gdje imaju mikro pržionicu i dobavljaju kavu specialty kvalitete, a ono posebno zanimljivo, edukacijski su centar, jedan od devet na europskoj razini, a jedini u regiji u kojem je moguće pohađati svih pet edukativnih modula za bariste.

Složen vrhunski meni od šest sljedova s kavom
Meni od šest sljedova započeo je Cold brew tonicom, kombinacija kolumbijske kave s tonicom u epruveti, što je bio uvod u neobičnu avanturu kombinacija hrane i kave.

gastro-Hug&Punch-kava-restoran-Kukuriku-modnialmanah-kastav

Kao pozdrav iz kuhinje, a veliko iznenađenje okusom i aromama, na tanjurima su stigli ravioli s nadjevom od skute, slanih inćuna i vlasca, namočeni u umaku od mješavine kave i neslanog soja sosa.

gastro-Hug&Punch-kava-restoran-Kukuriku-modnialmanah-kastav

Za hladno predjelo prvo je poslužena hladna filter kava, kao idealna kombinacija za ono što slijedi. Na tanjurima je stigla pašteta od teleće jetre s kruščićem od heljde, i na iznenađenje svih okus gorke kave savršeno je zaokružio aromatičnu paštetu.

gastro-Hug&Punch-kava-restoran-Kukuriku-modnialmanah-kastav

Toplo predjelo bio je rižoto od parmezana i crnog piva po kojemu je bila posuta kava. Ona nije preuzela okus rižota, već samo lagano u sjeni upotpunila jelo.

gastro-Hug&Punch-kava-restoran-Kukuriku-modnialmanah-kastav

Rib eye steak odležan u kavi pravo je čudo
Za glavno jelo je stigao savršeno pečen odležan rib-eye steak, ali odležan u skuhanoj Uppercut kavi, uz kuglice kuhanog mladog krumpira pomiješanog s peršinom. Kava je mesu dala elegantnu notu na njegovoj površini koja je u dodiru s toplinom oslobodila arome dima. Ovo je jelo koje bi svako trebali dalje viđati u ponudi svih najboljih restorana.

gastro-Hug&Punch-kava-restoran-Kukuriku-modnialmanah-kastav

Nešto vrlo zanimljivo, ali i jako dobro smišljeno je maturiranje mladog kozjeg sira u Uppercut kavi. Na izgled, kriške su se doimale kao da su dimljene, upravo zbog smeđe korice koja se stvorila jer je mljevena kava, u kojoj je sir ležao 14 dana, dehidrirala njegovu površinu.

Za desert bila je poslužena Hug&Punch Tiramisu destrukcija. Svatko je dobio slobodu da po svojoj želji kombinira odvojenu pjenastu kremu, piškote i savršenu specialty kavu.

gastro-Hug&Punch-kava-restoran-Kukuriku-modnialmanah-kastav

Domagoj Trusić kao i izvrstan barmen, za kraj je gostima izmiksao „Espresso martini My way“ i to od likera od kave nastalog od Hug&Punch kave, džina, likera od naranče i tajnog sastojka kojeg je dodavao pipetom. Idealan završetak ovog posebnog ručka hrabrih aktera u potrazi za novim kombinacijama.

gastro-Hug&Punch-kava-restoran-Kukuriku-modnialmanah-kastav
Trenutno nema komentara

Comments are closed