Volite mućkati proizvode za njegu? Smućkajte maske za lice!

Volite li 100% prirodne maske na licu, uz to i sami ih pripremati od namirnica koje imate u frižideru i kuhinji, iskoristite današnji dan za male beauty kombinacije koje će vam pomoći da licu vratite svježinu. Uz to ovakve prirodne maske mogu smanjiti natečenost kože lica, spriječiti nastanak bora i kapilara, ukloniti žućkasti ten…

beauty-modnialmanah-maska-za-lice

Koje su top namirnice iz vaše kuhinje koje možete koristiti i u beauty svrhe?
Kravlje/kozje mlijeko – Jedna od najljepših žena u povijesti-Kleopatra kupala se svakog dana u mlijeku nastojeći tako koži pružiti ono najbolje! U njezi, mlijeko je pogodno za sve tipove kože, jer sadrži kalij, kalcij, vitamine A,D,B12 i K. Koristi se protiv bakterija i umanjuje utjecaj slobodnih radikala. Kako se njegovati? Umočite komadić vate u mlijeko i nježno prijeđite cijelo lice pa ostavite mlijeko da djeluje na koži. Operite lice mlakom vodom i dalje njegujte kremama.
Maslinovo ulje je poput mlijeka idealno za njegu svih tipova kože. Bogato je antioksidansima i oleinskom kiselinom pa zaglađuje bore i smanjuje iritacije kože nakon izlaganja suncu. I maslinovo ulje pomoću vate nanesite na lice i ostavite da odstoji najmanje dva sata.
Banane i žutanjak u jedinstvenoj maski najbolje pogoduju njezi normalne i suhe kože. Banana sadrži vitamin B6, vitamin C i kalij, dok je žutanjak bogat vitaminom D i oleinskom kiselinom. Kad napravite masku od ove kombinacije (usitnite bananu i u nju dodajte žutanjak) pustite da odstoji 20-ak minuta znajte da ste na lice stavili pravu vitaminsku bombu.

beauty-modnialmanah-maska-za-lice

Trenutno nema komentara

Comments are closed