Volite li crvenu? Ovo morate znati o boji koja će obilježiti prosinac

Crvena boja nikada ne izlazi iz mode! To je boja strasti i ljubavi koja je uvijek samozatajno prisutna u kolekcijama dizajnera, a u prosincu dolazi u modni fokus! U čemu je tajna? Ona djeluje raskošno i odlično pristaje svim ženama: plavušama i crnkama, brinetama i crvenokosim! Da dobro ste pročitale, crvenokosima stoji crvena ukoliko je odabrana prava nijansa.

Kako izabrati idealnu crvenu boju?
Najsvjetlija je narančasto crvena koja dolazi iz narančastog spektra, a najtamnija ljubičasto crvena koja ima plavi pod ton i smatra se više ljubičastom nego crvenom. Između ove dvije boje nalazi se cijela paleta crvenih tonova koji su idealni za kombiniranje s hladnim bojama (plava, ljubičasta i zelena), sivom, ne bojama (crna i bijela) i ostalim toplim bojama (primjerice narančasta).

Koji efekt postižemo kombiniranjem? Crvena kombinirana s crnom djeluje dramatično, što je idealno za večer i svečane prilike. Bijeloj i sivoj daje dozu vedrine, a sama uz njih djeluje elegantno. Tamno plava, bijela i crvena – eto mornarskog stila koji opstaje godinama i na modnim pistama i na ulicama.

Mitovi o crvenoj! Prvi i najčešći mit odnosi se na plavuše i crvenu boju! Pristaje li ova boja baš svim plavušama? Da, ako je odabrana prava nijansa. Evo i primjera. Jarko crvena, o kojoj je najčešće riječ govorimo li o ovoj boji, pristaje samo prirodnim plavušama toplije boje puti i svijetlih očiju. Platinastim plavušama, svijetle boje puti i očiju pristaje svijetlo crvena (koraljno crvena), dok plavušama tamnije boje puti i tamnijih očiju crvena boja vina. Bordo crvena nije isto što i crvena boja vina. Prva je boja tamna, s crvenim podtonom, a druga je jarko crvena ublažena s crnim pod tonom.

crveno-fashion-crvena-boja-modnialmanah

Kako kombinirati crvenu?
• Želite li zablistati na svečanostima (vjenčanja, rođendani, domjenci) odjenite crvenu haljinicu u nijansi koja odgovara vašoj boji puti, kosi i očima. Budući da je ovo upečatljiv odjevni komad, ublažite ga modnim detaljima – nakit neka bude taman kao i obuća i torbica.
• Nosite veliku vatreno crvenu kožnu torbu čitavog dana, čak i na poslovni sastanak.
• Ukoliko nosite crno, posebno na posao, ispod sakoa odjenite crvenu košulju ili dolčevitu! Zima onda neće biti tako siva…
• Crvena može biti i suknja, ali i hlače, posebno ukoliko je ublažite crnom bluzom ili tunikom
• Crvena vesta, je jednako nosiva kao i mala crna haljina. Odaberite ovakav vuneni komad u ovoj sezoni.
• Modni detalji poput tankog kožnog remena,nakit, hulahupke… Sve to može biti u crvenoj boji.

Trenutno nema komentara

Comments are closed