Učinite vodu koju pijete boljom i kvalitetnijom

Voda iz slavine ili boce? Boca bi trebala biti plastična ili staklena? Ili samo svježa u koju ćete dodati po želji voće, povrće i ljekovito bilje? U nastavku pogledajte kako vodu učiniti kvalitetnijom

Budući da su hit boce vode prepune različitih šarenih ‘detalja’, što na filmovima, što na društvenim mrežama, evo na koje sve načine možete podignuti kvalitetu vode ovog proljeća:

VOĆE – počinje sezona voća pa sve ono što je svježe, a bobičasto je ubacite u svježu vodu. Neka vam budu prioritet jagode (pomiješajte obične i šumske), maline, borovnice, ali i komadi jabuka, krušaka. Prilikom stavljanja voća u vodu koju ćete piti pazite na sljedeće – dobro operite sve, pa čak i ono ubrano s grane (mi savjetujemo pranje u Zeolitu), a po potrebi koru odstranite. Posebno kad je riječ o citrusima.

gastro-voda-povrće-voće-modnialmanah-vodu

POVRĆE može imati vrlo zanimljivo djelovanje na vodu koju ćete piti. Posebno krastavac, celer, komorač. Kako biste neutralizirali okuse postigli uvijek slatkasti okus, uz povrće uvijek dodajte ili jagodu ili malinu .

LJEKOVITO BILJE u hladnoj vodi potpuno drugačije djeluje nego kad ga prelijete kipućom vodom (tada nastaje čaj). Ako prepoznajete ljekovito bilje u prirodi poput mente, stolisnika, kamilice, komorača… operite stabljike i stavite u vrč s hladnom vodom. Sastav vode će se uvelike promijeniti…

Trenutno nema komentara

Comments are closed