U Zadru otvoren prekrasan Book club za književne susrete petkom!

Baš poput svjetskih metropola u kojima su druženja uz popularne književnike pravi hit i Zadar je svojim sugrađanima omogućio baš to jedinstveni doživljaj za sve generacije. Gošća prvog Book Cluba u kavani Lovre bila je višestruko nagrađivana spisateljica i pjesnikinja Ivana Bodrožić koja je na zanimljivoj diskusiji pričala o aktualnom romanu Sinovi, kćeri koji je nagrađen regionalnom nagradom Meša Selimović 2021.

book-club-zadar-lifestyle-modnialamanah

Ivana Bodrožić, rođena je Vukovarka, a dio je djetinjstva provela u Kumrovcu. Opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu. Magistrirala je na studiju filozofije i kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autorica je nagrađivanih i prevođenih zbirki poezije, romana i zbirke priča: Sinovi, kćeri, Prvi korak u tamu, Hotel Zagorje, Prijelaz za divlje životinje, 100% pamuk, Rupa, In a Sentimental Mood, Klara Čudastvara. Djela su joj prevođena na desetak stranih jezika, a za svoj književni rad nagrađena je uglednim domaćim i inozemnim nagradama kao što su nagrada Goran za mlade pjesnike; Kiklop, nagrada za najbolji roman; Prix Ulysse, nagrada za najbolji debitantski roman s područja Mediterana; Kočićevo pero; Edo Budiša; Balkan Noir i druge.

Književne večeri, Book club, u kavani Lovre se uz zanimljiva gostovanja i diskusije inozemnih i domaćih autora nastavljaju svakog drugog petka. U nadolazećim hladnijim danima Lovre je mjesto stvaranja novih uspomena kojih ćemo se rado sjećati te uživanja u fuziji književnosti i gastro delicija.

Trenutno nema komentara

Comments are closed