U kakvoj se odjeći rekreirati?

Koji sport najviše volite? Plivanje, trčanje, rolanje, vožnja bicikla, planinarenje, brzo hodanje… Znate li kako se odjenuti? Ušminkati se kao modna ikona ili svoje tijelo zaštiti ugodnom odjećom koja će vam pomoći prilikom vježbanja? Naravno, ugodna odjeća koja je u trendu! Kako su teretane odnedavno poprilične modne arene u kojima se promoviraju trendy komadi za vježbanje, evo nekih korisnih informacija kako spojiti sport, rekreaciju i naravno modu!

Volite li?
PLIVANJE – Kao najbolja rekreacija za jačanje dišnog sustava svakako je plivanje, koje je odlično i za rješavanje problema s kralježnicom. Kako se odjenuti? Kupaći kostim neka bude jednodijelni, sportski, a na glavi obavezna plivaća kapica. Izbjegavajte dvodijelne kupaće kostime, posebno one koji su vam malo veći jer bi prilikom plivanja mogli kliznuti s vašeg tijela. Kako biste mogli trenirati ne zaboravite i plivače naočale.
TRČANJE – Ovo je sport koji na najbolji način snižava kolesterol i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Kako se odjenuti? Uske hlače, uska majica, šuškava jaknica i tenisice koje su prilagođene podlogama. Ukoliko trčite betoniranom stazom, to će vam jačati mišiće, a trčanje po travi je najpogodnije za celulit jer noge imaju mekšu podlogu koja ubrzava cirkulaciju i pomaže u razgradnji masnih naslaga. Tenisice za trčanje po travi neka budu ‘tvrđe’, dok one koje su za trčanje po betonu neka budu sa zračnim jastucima.
VOŽNJU BICIKLOM – Imate li visok tlak, vozite bicikl. Isto tako, ovaj će vam sport pomoći prilikom rješavanja od stresa i tijelo riješiti celulita. Kako se odjenuti? Donji dijelovi neka budu uski, uz tijelo, a gornji dijelovi slojeviti kako biste suvišne gornje dijelove mogli skinuti i zavezati oko pasa. Prilikom odabira hlača pazite da vam nogavice ne budu previše široke kako se ne bi zapetljale u lanac. Isto tako ne zaboravite sunčane naočale i bocu s vodom
ROLANJE – uske tajice, kratke hlače, slojeviti gornji dijelovi koji neka budu od sintetičkih tkanina koje lako upijaju znoj. Ne zaboravite na štitnike i kacige, ali i sunčane naočale koje će vam omogućiti bolju vidljivost.
PLANINARENJE – mislite li da možete na planinarenje u bilo kakvoj odjeći i obući? Naučite slijedeće – outfit temeljite na obući koja neka bude dublja kako bi gležanj bio uvijek čvrsto stegnut. Umjesto flanelastih tkanina, teških pletenih vesti odaberite moderne sofisticirane tkanine koje upijaju znoj, ali se i brzo suše. Hlače neka budu udobne, dovoljne veličine kako vas ne bi stezale.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS