Trikovi za povećanje prostora u kojem živite!

Sve toplije vrijeme, a i novo godišnje doba mnoge od nas potiče na radikalne promjene – naše frizure, našeg stila odijevanja ali i prostora u kojem živimo! Kad smo kod ovog posljednjeg, dana naučite koji su sve trikovi za vizualno povećanje prostora u kojem živite! Odnosno, kako ćete uz nekoliko dobrih ideja stvoriti više prostora u malom stanu.

Ovo su trikovi…
• Boje u prostoru! Baš kao što postoje boje koje nam stoje ili ne stoje tako postoje nijanse koje optički povećavaju, odnosno smanjuju prostor u kojem živimo. Manje prostore bojite u svijetle nijanse, a da biste vizualno povećali prostor pomoći će vam ‘žive’ tapete – šuma, more, livada… sve su to zanimljiva rješenja koja daju dubinu.
• Improvizirajte! Manji prostori vole pomične elemente namještaja. Isto tako vole i višenamjenska rješenja poput vješalica/štendera, stolića na kotačiće koji ima i ladice, stolice koje se lako sklapaju…
• Pazite na detalje – u malom prostoru neka ih bude malo. Isto tako pazite da prostor ne pretrpate (pre)velikim komadima namještaja poput velikog stola, trosjeda, fotelja…
• Moć ‘nevidljivih’ ormara! Napravite namještaj po mjeri i u ormar sakrite sve ono što vam ‘guši’ prostor! Odjeća, obuća, modni detalji, knjige, magazini… sve se to treba naći iza zatvorenih vrata.
• Nevidljivi spremnici – poput onih koji vise s unutrašnjih ploha vrata su odlični pomagači u spremanju stvari.

Trenutno nema komentara

Comments are closed