Tri savjeta za održavanje kozmetičke torbice čistom!

Kozmetička torbica prava je mala riznica proizvoda koje volimo imati uza sebe, a često ih ni ne iskoristimo u potpunosti. Uz to, torbicu često otvaramo, stavljamo je po površinama u toaletima prostora u kojima jedemo, izlazimo, radimo. Ona je nakon određenog vremena prljava i kao takva neprikladna za korištenje. Vrijeme je za njezinu generalku.

praktični-savjet-kozmetička-torbica-modnialmanah-čišćenje

Evo kako to učiniti:
Generalka torbice – o tome kako ćete je čistiti, ovisi od koje je tkanine napravljena! Imajte to na umu prije nego li krenete! Ako je torbica napravljena od pamučne ili sintetičke tkanine najbolje ju je oprati strojno ili pak ručno potopljenu u vruću sapunicu od sredstva za pranje suđa. Ako je vaša torbica kompaktna stavite je u mrežastu vrećicu (kako biste zaštitili patentne zatvarače ) i ubacite je u svoju perilicu rublja, na ciklus nježnog pranja. Torbicu je najbolje sušiti na zraku kako bi zadržala formu.

Oprez s plastikom! Ako je vaša torba napravljena od plastike ili materijala sličnog plastici, važno ju je naučiti brisati! Kako biste uklonili tvrdoglavu šminku, unutrašnji dio torbice prebrišite micelarnom koju ste stavile na veliku blazinicu. Na taj način će nestati sve nečistoće, a i vratiti će se sjaj torbici. Za one koje žele biti sigurne da je unutrašnjost torbice savršeno očišćena savjet više-prebrišite unutrašnjost torbice blazinicom natopljenom u alkohol. Pustite da se osuši prirodno.

Što čuvati, a što baciti? I to spada pod generalku torbice! Kako ona ne bi bila prepuna proizvoda koje zapravo ni ne koristite dobro im pogledajte rok trajanja. Svi proizvodi za šminkanje imaju datum „najboljeg do…“, vrijeme nakon otvaranja kojim ih trebate upotrijebiti ili odbaciti. Postoje neke varijacije na temelju klime i uvjeta skladištenja, ali evo nekoliko općih vremenskih rokova kojih morate imati na umu: maskaru nakon otvaranja upotrijebite u roku od 6 mjeseci, pudere i rumenila u roku godine dana, proizvode u prahu do dvije godine, kao i ruž za usne. Kako ćete znati je li šminka ispravna? Najbolje ju je pomirisati.

Trenutno nema komentara

Comments are closed