Tri način da omiljeni pomfrit pojedete na drugačiji način!

French fries, pommes frites, pomfrit, krumpirići ili kako kod da ih nazovete omiljen su prilog mnogima od nas. Zapravo statistika kaže da svaki drugi stanovnik zemlje voli pržene krumpiriće. Upravo zato ne čudi kako je u brojnim kuhinjama ova vrsta priloga postala samostalno jelo, a umjesto s umacima jede se na puno složeniji i finiji način. Budući da je vikend, kad se volimo razmaziti, ali i pripremiti svojoj obitelji nešto drugačiju klupu evo tri super recepta za drugačiji pomes.

Aromatični pomfrit – izrežite krumpir na što tanje trakice i stavite na papir za pečenje u zagrijanu pećnicu. Kad je krumpir pečen toplog prelijte s maslinovim uljem (nemojte pretjerati, na dva krumpira je dovoljna žlica ulja) i granuliranim češnjakom i naribanim parmezanom.

Belgijski pomfrit miriši ovom zemljom kad je posjetite. Riječ je o specijalitetu koji se dobiva prženjem u dva koraka koji osiguravaju kremastu unutrašnjost i hrskavost vanjskog dijela krumpira. Kad je pečen, vrućeg se zalijeva topljenim sirom (zapravo treba biti tri topljena sira od kojih je jedan Chedar).

Poutine pomfrit je spoj krumpira i sira, a ime je dobilo po ruskom predsjedniku Putinu. Ovdje je riječ o krumpiru prženom na masti (izvorni recept) i preliveno skuta sirom.

Trenutno nema komentara

Comments are closed