Tražite li idealne naušnice? Evo savjeta kako ih odabrati! (ovisno o obliku lica)

Jedan od najstarijih ženskih modnih detalja su naušnice! Statistički gledano, svaka druga žena nosi ih svakog dana, a polovina tog prosjeka naušnice ne skida prije odlaska na počinak.

Kako odabrati pravi model naušnica?
O tome ovisi vaš oblik lica i frizura. Ako vam je lice okruglo najbolje bi bilo da nosite tanke i duge naušnice. One će optički izduljiti vaše lice, ali mu dati i ovalni izgled. Kvadratne i pravokutne naušnice su dobar izbor a ono što treba izbjegavati su male naušnice. Ovalnom licu pristaje skoro svaki oblik naušnica. Uvijek možete eksperimentirati s različitim stilovima i odlučiti što izgleda dobro na vašem licu. Srcolikom licu pristaju modeli koji se šire na dnu – kao kapi suze i trokutasti oblici. Čak i kružne i ovalne naušnice pristaju vašem obliku lica. Izbjegavati kratke naušnice u obliku srca. Izduženo lice nadopunjuju trodimenzionalne naušnice proširujući ovaj oblik lica. Možete nositi sve oblike od kockastih do kružnih naušnica, ali treba izbjegavati one ravnih oblika.Okrugle naušnice će najbolje omekšati četvrtasto lice pa njih trebaju nositi žene s takvim oblikom lica.

naušnice-modnialmanah-savjet

A sad krenimo dalje, znate li kako se naušnice biraju i ovisno o duljini kose?
Nosite li dugu kosu, licu dodajte malo dimenzije s bogatim, raskošnim naušnicama s perlicama, zlatnim ili srebrnim naušnicama u obliku kapljica ili onima s lančićima do ramena.
Kad imate kratku kosu, možeš nositi i duge i kratke naušnice! Model onda prilagodite obliku lica. Uz kosu srednje duljine to bi bila ona do ispod brade ili do ramena pristaju naušnice koje nisu previše bogate volumenom, već jednostavnijih oblika – lančić na naušnici, kapljica, lagano zakrivljene i slično.

naušnice-modnialmanah-savjet

Trenutno nema komentara

Comments are closed