Tijelo treba pripremu za proljeće

Spadate li u skupinu ljudi koji više vole proljeće od jeseni i zime, vjerujemo kako polako osjećate da se priroda budi. A vaše tijelo? Željeli biste potvrditi da ste puni energije, no osjećate umor i malaksalost. Umjesto da se povlačite u sebe i spavate krenite s temeljitim čišćenjem organizma! Pripremite se za novo godišnje doba koje je pred vratima!

Započnite detoksikaciju…

Gladovanjem
Od davnina je poznato da je gladovanje najbolji lijek za čišćenje organizma jer ima izuzetno pozitivan utjecaj na opće stanje organizma. Kako brzi način života i puno mentalne aktivnosti ne dopušta baš čisto gladovanje očistite organizam slijedećim mješavinama.

Med + matičnjak
Matičnjak je vrlo važna biljka jer predstavlja izvanredno sredstvo za sva srčana oboljenja, oživljava i jača srce, a uz to čisti i krv. Za pročišćenje krvi preporučuje se mješavina matičnjaka i meda (osušite i sameljite listove matičnjaka i dodajte ih medu) koja se uzima drvenom žličicom pola sata prije obroka, tri puta dnevno.

Čišćenje jetre žalfijom!
Ova se biljka upotrebljava za čišćenje krvi, posebno jetre, kod bolesti bubrega i protiv noćnog znojenja. Osim toga odličan je lijek kod upale grla, mjehura, kod vaginalnih problema. Odličan je antibiotik širokog spektra i daje dobre rezultate kada se upotrebljava za liječenje reumatizma. Ukoliko ste ove zime uživali u ‘mesini’, obilnijem alkoholu, slatkišima, očistite organizam uz pomoć ovog čaja. Kako pripremiti? U praznu posudu za čaj stavite punu jušnu žlicu žalfije, pa prelijte s pola litre proključale vode. Poklopite i ostavite da stoji najmanje deset minuta.

Koprivom protiv toksina
Kopriva se koristi za čišćenje krvi i pojačavanje lučenja suvišne tekućine iz tijela. Regulira krvnu sliku, pročišćava krv i vraća snagu pa je odličan napitak za rano proljeće. Pijte ohlađeni čaj od koprive svakog dana (barem litru) i to u trajanju od 40 dana.

Nazdravite kupinovim vinom i vratite energiju!
Za čišćenje organizma preporučuje se i kupinovo vino. Ono sadrži magnezij, kalij, kalcij, selen i mangan, koji djeluju kao antioksidanti. Najnovija istraživanja pokazuju da konzumiranje kupinovog vina u malim količinama smanjuje i tzv. kolesterol u krvi. Povoljno djeluje na poboljšanje općeg stanja organizma, sprečava brojne tegobe i povećava nizak krvni pritisak. Posebno se preporučuje kod anemije, iscrpljenosti, slabe uhranjenosti, za regulaciju probave i poboljšanje cirkulacije. Pije se 0,2 dec na prazan želudac, kada krv najbolje apsorbira željezo!

wine and raw blackberry
Trenutno nema komentara

Comments are closed