TheOneMilano – modni trendovi iduće sezone

Krzno, puno svile, zlata i srebra, neobični krojevi i sandale za zimu- tako bi se na najjednostavniji način mogla opisati iduća modna sezona. Centar europske mode Milano, ovih je dana u potpunosti u modnom ritmu. Uz FWMilano, ove je godine pažnju brojnih ljubitelja mode privukao i veliki Milanski sajam TheOneMilano koji je na jednom mjestu ponudio apsolutno sve – modnu reviju na kojoj je sudjelovalo 10 prestižnih modnih kuća, sajam na kojem je predstavljeno čak 286 modnih brendova. Tijekom četiri dana, koliko je trajao TheOneMilano kroz vrata sajma je prošlo čak 11,154 posjetitelja iz 82 zemlja svijeta. I mi smo bili dio te modne čarolije!

Što je must have za iduću modnu sezonu?
Na prestižnoj modnoj reviji Italian fur fashion night predstavljeno je čak 10 modnih kuća koje su svojim kreacijama najavile modnu priču iduće sezone. U fokusu je krzno koje je sve samo ne klasično. Boje, dominantne, uočljive, u funkciji osnovnog detalja total look-a. Jaknice, plaštevi, krzneni prsluci, ali i haljine, suknje i bluze – sve je napravljeno od krzna.

Uz krzno, idućih modnih sezona dominirati će i romantičan look leptira i rascvjetanog cvijeća. I to ne bilo kojeg – nositi ćemo ruže u svim bojama ali i vrstama. Uvijek rascvjetane! Uz takve odjevne kombinacije detalji su svedeni na minimum: male torbice, sitni nakit i rukavice biti će jedini modni začini stila.

Boje, boje i samo boje! Jesen/zima 2017/2018 biti će u znaku eksplozije boja. Nježno ružičasta, tirkizna, puno žute koja će se od boje sunca, koja će obilježiti ovu sezonu, razliti u potpunosti kroz čitav spektar – od nježno žute do okera. I kraljevska ljubičasta dominirati će modnom scenom. Po naznakama s modnih pista ona će zamijeniti crnu.

I na kraju, ono što nas oduševljava, a zbunjuje ‘staru gardu’ modnih ikona, miksati će se različite teksture materijala. Nježno svilena suknja u kombinaciji s robusnim puloverima, ali i teškim krznenim kaputima ili opet krznena haljina u kombinaciji sa sandalama. Moda je zaista postala igra, za koju pravila ne postoje. Miksati ćemo onako kako to budemo željeli s manje ili više hrabrosti.

FOTO: Daniele Oberrauch

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS