Svi pričaju o Zero Waste filozofiji. Znate li kako se manifestira u beauty segmentu?

U osnovi, Zero Waste znači nula otpada, što u svim segmentima, pa i u beauty u fokus stavlja proizvode koji dolaze bez pakiranja na koje smo navikli ili s minimalnim rješenjima koja se najčešće mogu reciklirati i koristiti nebrojeno puta. Dobar primjer pokazali su proizvođači prirodne kozmetike koji su dosadašnju plastiku zamijenili papirnom ambalažom koja se može reciklirati, staklenkama koje možete nakon korištenja prenamijeniti.

U stvarnosti, koji su Zero Waste proizvodi koji su dostupni na domaćem tržištu?

  • Tvrdi šamponi za kosu dolaze u funkcionalnim pakiranjima u obliku koji se u rukama te u kombinaciji s malo vode pretvara u šampon za pranje kose. Proizvod je funkcionalan i ekonomičan, a kako je najčešće dizajniran tako da se može koristiti nekoliko puta, nakon upotrebe ga ostavite da se dobro osuši te ga stavite u staklenku do idućeg pranja.
  • Tvrdi sapuni za pranje lica i tijela. Koriste se isto kao i šamponi, a kako biste im produžili vijek trajanja nakon svake upotrebe ih ostavite da se dobro osuše.
  • Višekratne blazinice od pamuka ili bambusa. Dolaze u nekoliko veličina, odlično se kombiniraju sa svim sredstvima za skidanje šminke, a nakon upotrebe ih je dovoljno ubaciti u perilicu i oprati.
  • Prirodne kreme i ulja za svakodnevnu njegu lica i tijela. Ovakve proizvode možete kupiti u rinfuzi koristeći bočicu ili posudicu od stakla. Na isti način možete i sami napraviti određene proizvode stavljajući ih u pakiranje koje će se moći reciklirati.
beauty-zero-waste-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed