Sve (beauty) blagodati peperminta

Kad čujete riječ pepermint koju vam asocijaciju budi? Znamo,pepermint=bomboni i žvakače gume kojima osvježavamo usnu šupljinu. Da li je to sve? Kad je riječ o pepermintu malo se zna o zdravstvenim i beauty prednostima koje nam on pruža. Pepermint ima antibakterijska i antimikrobna svojstva koja ne samo da sprečavaju loš zadah, već i ublažavaju probavne probleme i olakšavaju glavobolju. Mentol prisutan u pepermintu ima i beauty prednosti.

Pogledajte koje:
• Odličan je za masnu kožu – listovi peperminta se od davnina koriste za liječenje masne kože. Mentol u pepermintu smanjuje izlučivanje ulja iz lojnih žlijezda, što dodatno pomaže da se prirodno oslobodite ulja.
• Smiruje sve iritacije kože – Primijetite bilo kakvu iritaciju na koži, na nju stavite svježe listove peperminta. Pepermint hladi, te smanjuje upalu kože, rane od uboda insekata, opekotine i osip. Također možete pomiješati pepermint lišće s medom kako bi dobili još boje rezultate. Med ima antioksidante i antibakterijska svojstva koja mogu biti dobra za iritiranu kožu. Ako koristite ulje peperminta, razrijedite ga prije nanošenja.
• Odličan u liječenju akni – Jedan od glavnih prednosti korištenja peperminta je to da liječi akne. Mentol ne samo da pruža učinak hlađenja, već i pomaže da se oslobodite od akni.
• Liječi i ublažava opekotine od sunčanja. Pepermint je bogat izvor vitamina A i C. Osim ovog vitamina, pepermint je dobar za njegu kože jer sadrži folate i omega-3 masne kiseline. Zbog efekta hlađenja pepermint pomaže u borbi protiv nekih kožnih problema kao što su opekotine od sunčanja.

Trenutno nema komentara

Comments are closed