Proljetno čišćenje organizma

Hladan dio godine polako prolazi, a s njime i vrijeme obilne i masnije hrane u kojoj smo uživali. Kako se osjećate? Ukoliko osjećate ‘težinu’ u svom organizmu znajte da je vrijeme za njegovo čišćenje, popularni detoks. Detoksikaciju organizma započnite izbacivanjem određenih namirnica s jelovnika, a zatim nastavite s jačim tempom.

Što to znači?
Za početak, s jelovnika maknite pečenu i prženu hranu. Zamijenite je sa što više laganijih jušnih obroka i raznovrsnog povrća. Neizostavno je i voće kao najbolji antioksidans pa ga se slobodno može konzumirati u neograničenim količinama. Energiju u proljeće najbrže ćete vratiti uz pomoć zelenog povrća, bijelog luka, zelenog čaja, cikle i agruma.

Ne zaboravite na tekućinu!
Kod čišćenja organizma važan je i unos tekućine pa se nemojte odricati voćnih sokova, no nemojte s njima pretjerati. Najbolje je piti svježe pripremljene sokove od voća i povrća. Sokove možete popiti da zadovoljite potrebe organizma za slatkim, ali za utaživanje žeđi radije pijte običnu vodu jer je ona još uvijek najbolja za detoksikaciju i uravnoteženje organizma.

Trenutno nema komentara

Comments are closed