Sušite li ovako svoje rublje?

Blaženi radijator! Kad je potrebno brzo sušenje vaših omiljenih odjevnih predmeta na njih naslažete mokre komade i lagano ih roštiljski okrećete kako bi se osušili sa svih strana. Ili vam i ne treba brzo sušenje, ali stavljate na radijator mokru odjeću kako bi se prostorom počeo širiti miris omekšivača? Prepoznajete li navedene situacije?

savjet-rublje-sušenje-modnialmanha-praktični-savjet

Radijatori služe za zagrijavanje prostora, a ne za sušenje rublja. Zapravo različite vrste tkanina različito i reagiraju na toplinu radijatora. Primjerice, hulahupke koje sušite na direktnom izvoru topline će puknuti prije od onih koje ste prebacili preko vješalice i ostavile da se osuše na sobnoj temperaturi! Isto tako, vuna će se nakon sušenja na radijatoru rastegnuti i izgubiti svoju kompaktnost, traper će postati krut, a samt ili pliš će izgubiti sjaj.

Kako onda sušiti rublje?

  • Možete izabrati sušenje na sobnoj temperaturi posebno osjetljivih tkanina kao što su najlon i vuna. Vunu uvijek sušite položenu vodoravno i to na pamučnim tkaninama koje će upiti vlagu.
  • Sušenje na zraku je dobro za odjeću,posebno za prirodne tkanine jer hladnoća, vjetar i sunce magično prolaze kroz tkanje čisteći, dezinficirajući tkanine. Zbog toga je odjeća osušena na zraku uvijek podatna.
  • Pazite na štipaljke jer one mogu oštetiti tkanine. Isto mogu napraviti i uske vješalice. Koristite li štipaljke neka budu drvene sa slabijim federom, a kad je riječ o vješalicama neka su šire plastične.
savjet-rublje-sušenje-modnialmanha-praktični-savjet
Trenutno nema komentara

Comments are closed