5 razloga zašto nositi dolčevitu

Kakav vam je stav o dolčeviti? Ne nosite dolčevitu jer imate kratki vrat, podbradak, velika prsa?! Možda je vrijeme da date priliku ovom odjevnom predmetu i naučite prepoznati model dolčevite koji odgovara baš vašoj građi tijela.

Evo kojih pet savjeta trebate:

  • Dolčevita, kao i svaki drugi odjevni predmet može imati svoj model. Uža, šira, s rukavima koji prate liniju ruku ili širokim rukavima, s ovratnikom koji je uz vrat ili koji otkriva dekolte. Ovisno o tome odaberite model koji će podržavati vašu građu. Osnovno je pravilo da što je okruglije i šire lice, to neka bude i širi ovratnik dolčevite.
  • Nosite li crvenu dolčevitu optički ćete izgledati šire nego u tamnoj plavoj. Razlog je efekt kojeg stvaraju boje – tople dodaju, a hladne skrivaju volumen.
  • Imate li jaka prsa a želite odjenuti dolčevitu nosite je kao bazu odijevanja, a preko nje odjeću dubokog V izreza.
  • Vrat i dolčevita – što je uži i duži vrat to neka ovratnik vaše dolčevite bude kompaktniji i s detaljima. Evo i odgovora zašto neki ovratnici na dolčevitama imaju gumbiće.
  • Kako bi dolčevita savršeno pristajala vašem obliku tijela pazite i na dijelove oko rukava i na njezinom donjem dijelu. Konkretan render optički sužava liniju ruku, a render na donjem dijelu majice ili tunike uvelike djeluje na sklad proporcije tijela i prekrivanju naglašenog trbuha, ako ga imate.
Trenutno nema komentara

Comments are closed