Šunka i jaja – evo kako ovu blagdansku kombinaciju poslužiti na drugačiji način!

U Velikom tjednu mnoge od nas smišljaju načine kako kreativno osmisliti sadržaj blagdanskog stola na kojem će se tradicionalno naći šunka, jaja, povrće…

Ukoliko volite tradiciju spajati s trendovima, poslužite najpopulatnije namirnice blagdanskog stola na drugačiji način. Evo tri super ideje koje smo pronašli na gastro blogovima.

Proteinski cvjetići – U pekač za muffine stavite tanje narezane listove šunke i stavite u zagrijanu pećnicu nekoliko minuta. Izvadite pa u svaki list stavite jedno jaje, dodajte začine i stavite u pećnicu dok bjelanjak ne bude bijel, a njegova korica hrskava. Izvadite i poslužite toplo.

gastro-recept-šunka-jaja-modnialmanah

Proljetne rolice napravite tako da gustu kajganu (oplemenite je povrćem i začinima) zarolate u listove šunke čineći male palačinke. Poslužite toplo u kombinaciji sa svjeežim sirom i vrhnjem.

gastro-recept-šunka-jaja-modnialmanah

Cvjetni toast napravite tako da u pekač od muffina stavite šnite tosta lomeći ih kako biste dobili prostor u kojeg ćete staviti jaje. Dodajte začine i stavite u pećnicu (zagrijanu na 200 stupnjeva) i pustite da se jaja ispeku, a korica kruha zažari.

gastro-recept-šunka-jaja-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed