Sunce je sve jače! Što morate znati o kupovini sunčanih naočala?

Sunčane naočale davno su zauzele titulu najvažnijeg modnog detalja svake sezone, posebno toplijeg dijela godine kad je sunce sve jače! Mogu biti različitog oblika s različitim bojama stakla, veličinom okvira…No, isto tako moraju biti i kvalitetne. Ovaj se pojam sve češće čuje, pa napokon, definirajmo: što znači odabrati kvalitetne naočale? Za početak… svake naočale moraju imati CE oznaku koja jamči da su one u skladu s europskim standardima za UV zaštitu! Iznenadit ćete se, sve naočale u ponudi mnogih povoljnih brendova imaju ovu oznaku.

Postoji još nekoliko korisnih informacija za kupovinu sunčanih naočala, slijedite naš današnji vodič:

Odabrati boju stakla naočala!
Premaz na lećama koji blokira UV zrake je proziran, tako da tamnija stakla ne garantiraju nužno veću zaštitu. Ipak, nijansa igra važnu ulogu u percepciji boja, pa se biraju prema želji i navikama kupca. Žuta ili ružičasta stakla mogu otežati prepoznavanje boja na semaforu, dok zelena, siva i smeđa umanjuju distorziju boje te su bolji odabir za volanom. Žuta stakla su idealna za bavljenje sportom jer pomažu pri slabijem osvjetljenju te izoštravaju sliku. Smeđa stakla najbolji su odabir za kratkovidne, dok se onim dalekovidima preporučuju zelena stakla.

Polarizirana stakla? Što je to?
Ukoliko tražite naočale za more, odaberite one s polariziranim staklima! Što to znači? Ovakve naočale smanjuju odsjaj i filtriraju sunčevu svjetlost koja se odbija od površine poput vode. Odličan su izbor za nautičke ili vodene sportove, no istovremeno su loše za precizan vid pri pogledu na mobitel.

Veće su naočale uvijek boji izbor!
Što su veći okviri naočala, to se veće područje kože oko očiju štiti od UV zračenja. Tako smanjuju rizik od nastanka pigmentacijskih mrlja i bora.

I na kraju, važna je udobnost
Sunčane naočale trebaju ugodno “sjesti” na nos i uši bez osjećaja težine ili grebanja. Kod isprobavanja naočala nagnite glavu prema naprijed. Ukoliko su se pomaknule prema nosu one su preširoke za lice. I još nešto? Razvucite širok osmjeh! Ako se naočale podignu na obrazima, tada su okviri preblizu licu!

savjet-beautymodnialmanah-naočale

Trenutno nema komentara

Comments are closed