Sunčanje ili odlazak u solarij pitanje je sad!

Koji vam je najgori dio godine? Prijelaz s proljeća na ljeto?! Temperature su sve više, sve je toplije,a koža je još bijela, potpuno ne inspirativna za modne ludosti. Vrijeme je za postepeno izlaganje suncu.

Za početak znajte ovo:sunčanjem jačamo imunitet i podižemo raspoloženje. Potičemo rad stanica i izmijenu tvari u organizmu. Upravo zato nije točna činjenica da je štetno izlagati se suncu. No, treba paziti kad se izlagati odnosno u kojem periodu dana sunce ima blagotvorno, odnosno opasno djelovanje na naš organizam.

Za početak…
• Definirajte svoj tip kože i po tome isplanirajte kako ćete se izlagati suncu.

• Imate li sunčanu terasu svakog dana sjednite na nju barem 10-tak minuta. Upravo toliko je vremena dovoljno da postupno počnete tamniti. Isto tako, sjedite li na nekog gradskoj terasi, glavu i tijelo stavite u hlad, a noge na sunčani dio terase. Iznenadit ćete se kako ćete brzo potamniti.

• Počnite s postepenim tamnjenjem u solariju. Solarij ima pozitivno djelovanje na organizam ukoliko dozirate zračenje. Prije nego li krenete s postepenim tamnjenjem u solariju razgovarajte s osobljem o tipu solarija, vrstama lampi.. Počnite s 5 minuta prva dva dana, a nakon toga postepeno dodajte minute. Nije potrebno više od 4 odlaska u solarij.

• Bavite se rekreacijom, šećete li? Odjenite se tako da zaštitite glavu šeširom, lice sunčanim naočalama, a tijelo kremama sa zaštitnim faktorom. Nemojte pretjerivati sa zaštitom kako ne biste blokirali prirodnu obranu tijela.

sunčanje_solraij_modnialmanah_beauty

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS