Štrudlafest otkrio kako se radi najbolja štrudla! Žene iz Ogulina napravile su najbolju štrudlu

Ljubitelji štrudli (i mi se ubrajamo u njih) ovaj su vikend došli na svoje! U selu Jaškovu, nedaleko Ozlja još uvijek traje Štrudlafest na kojem se može uživati u štrudlama po jedinstvenim cijenama od 2,5 eura, brojnim atrakcijama za sve uzraste poput ZIP line-a za najmlađe, brojnim gastro radionicama, kreativnim radionicama u koje su uvrštene i seoske igre za najmlađe poput kamenčkanja i kozečkanja, napraviti đir po Jaškovu biciklom, na konju, na kajaku, istražiti ga u vođenoj turi Step by step ali i sa štrudlom u rukama zaploviti Žitnom lađom. Štrudlafest je otvorio koncert Luke Nižetića, a zatvaranje će biti uz Filipa Rudana čiji akustični koncert počinje danas u 17:00 sati.

Centralni event ove manifestacije bio je izbor za najbolju štrudlu Hrvatske, koji se nakon tri godine ponovo vratio na glavnu pozornicu Štrudlafesta. Prijavilo se sedam ekipa koje su svaka na svoj način pokazale kako sljubiti jabuku i grožđe- dvije namirnice koje su osnovni sastojak štrudle kojom je Štrudlafest ušao u Guinnessovu knjigu rekorda prije nekoliko godina.

Bilo je zanimljivo vidjeti kako su svi natjecatelji imali isti zadatak- sljubiti jabuke i grožđe a kako je rezultat bio takav da se pred žirijem našlo puno različitih štrudli. Svi natjecatelji su se odlično pripremili, razvlačili se tijesto, pričalo se o nadjevu i sve su se štrudle pekle na isti način. Na kraju se žiri našao pred teškim zadatkom kako u mnoštvu štrudli proglasiti najbolju. Ovo je inače i jedino takvo nacionalno natjecanje- otkrio nam je Zoran Pribičević voditelj ovog jedinstvenog natjecanja.

Žiri u čijem su sastavu bili Najuzornija žena Hrvatske Melita Vrbanek, gastro blogerica Kasandra Draganić (@Vilicomkrozhrvatsku) i bloger Ribafish jednoglasno su se složili da su pobjednice ovog najslađeg natjecanja žene iz Udruge žena Ogulin, drugo mjesto osvojile su StarKA-e, dok je treće mjesto bilo rezervirano za Vrata Zagorja- goste iz Zagorja. Za ovu prigodu izrađena je jedinstvena statua tvrtke Keramika nova koja je uručena pobjednicima.

Okusi štrudle koje je ponudio Štrudlafest broji više od stotinu, a ove je godine premijerno predstavljena i Teslina štrudla. Iako Štrudlafest u Jaškovu večeras završava, ne završava užitak koji svaki gost ima dok jede posebno dizajnirane štrudle koje su u ponudi brojnih ugostitelja. U sklopu najslađeg festivala u Hrvatskoj u tijeku je i Tjedan štrudle koji se održava na čak četrdeset i dvije lokacije diljem Karlovačke županije,pa ako niste stigli na Štrudlafest, tjedan koji je pred nama je idealno vrijeme za uživanje u ovoj slastici.

FOTO: Dora Jurinčić

Trenutno nema komentara

Comments are closed