Što svaki muškarac mora znati o kariranim košuljama?

Koju god mušku kolekciju pogledate, barem jedna karirana košulja predstavlja nositelja total look-a. Bilo da je riječ o jednostavnim-crno bijelim kombinacijama kockica, ili kombinacijama toplih i hladnih boja te svevremenske crne koja je u vodoravnim i okomitim linijama zadala dinamiku kariranog – ove su košulje apsolutni must have. Prije nego li podlegnete trendu i kupite barem jednu takvu košulju za ovu zimu evo pet modnih zanimljivosti o ovom tipu košulja:

  • Karirana košulja (posebno ako je crvena) simbolizira kaubojski stil, ali i blagdansko odijevanje. Upravo zato je kombinirajte s trapericama i samtom.
  • Ovaj tip košulje može uvelike sakriti nedostatke građe tijela posebno naglašen trbuščić. Koje kockice tako djeluju? Što su sitnije i što je manji kontrast između podloge i linija to je efekt boji.
  • Postoje različite vrste tkanina od kojih će se napraviti karirane košulje. Odaberete li flanel primjerice odlučili ste se za pomalo retro, casual look. Mogu li se nositi karirane košulje i poslovnom total looku? Ne u strogo formalnom, ali da u kombinacijama s chino hlačama i puloverima ili vestama. U tom slučaju pazite da karirani uzorak bude klasičan – igra boje i podloge.
  • Kariranu košulju možete pretvoriti i u detalj – uz traperice i majice s veselim printevima kombinirajte ovakvu košulju poput veste ili kardigana. Prebacite li preko kožnu jaknu dobiti ćete vrlo trendy kombinaciju.
  • Pazite na boju košulje. Dobro pogledajte košulju i definirajte koja je najdominantnija boja. Upravo ona mora biti u skladu s bojom puti, očima i kosom.
fashion-karirana-košulja-modnialmanah-muška-moda
Trenutno nema komentara

Comments are closed