Što morate znati o odjeći za rekreaciju?

Koji sport najviše volite? Plivanje, trčanje, rolanje, vožnju bicikla, planinarenje, brzo hodanje… Znate li kako se odjenuti? Kineziolozi i sportaši savjetuju nošenje krojeva i tkanina koje ne sputavaju tijelo i koje upijaju znoj.

zdrav-život-vježba-modnialmanah

Ovisno o sportu kojim se bavite odaberite idealni outfit:
PLIVANJE – Kao najbolja rekreacija za jačanje dišnog sustava svakako je plivanje, koje je odlično i za rješavanje problema s kralježnicom. Kako se odjenuti? Kupaći kostim neka bude jednodijelni, sportski, a na glavi obavezna plivaća kapica. Izbjegavajte dvodijelne kupaće kostime, posebno one koji su vam malo veći jer bi prilikom plivanja mogli kliznuti s vašeg tijela. Kako biste mogli trenirati ne zaboravite i plivače naočale.
TRČANJE – Ovo je sport koji na najbolji način snižava kolesterol i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Kako se odjenuti? Uske hlače, uska majica, šuškava jaknica i tenisice koje su prilagođene podlogama. Ukoliko trčite betoniranom stazom, to će vam jačati mišiće, a trčanje po travi je najpogodnije za celulit jer noge imaju mekšu podlogu koja ubrzava cirkulaciju i pomaže u razgradnji masnih naslaga. Tenisice za trčanje po travi neka budu ‘tvrđe’, dok one koje su za trčanje po betonu neka budu sa zračnim jastucima.
VOŽNJA BICIKLOM – Imate li visok tlak, vozite bicikl. Isto tako, ovaj će vam sport pomoći prilikom rješavanja od stresa i tijelo riješiti celulita. Kako se odjenuti? Donji dijelovi neka budu uski, uz tijelo, a gornji dijelovi slojeviti kako biste suvišne gornje dijelove mogli skinuti i zavezati oko pasa. Prilikom odabira hlača pazite da vam nogavice ne budu previše široke kako se ne bi zapetljale u lanac. Isto tako ne zaboravite sunčane naočale i bocu s vodom
ROLANJE – uske tajice, kratke hlače, slojeviti gornji dijelovi koji neka budu od sintetičkih tkanina koje lako upijaju znoj. Ne zaboravite na štitnike i kacige, ali i sunčane naočale koje će vam omogućiti bolju vidljivost.
PLANINARENJE – mislite li da možete na planinarenje u bilo kakvoj odjeći i obući? Naučite slijedeće – outfit temeljite na obući koja neka bude dublja kako bi gležanj bio uvijek čvrsto stegnut. Umjesto flanelastih tkanina, teških pletenih vesti odaberite moderne sofisticirane tkanine koje upijaju znoj, ali se i brzo suše. Hlače neka budu udobne, dovoljne veličine kako vas ne bi stezale.

Trenutno nema komentara

Comments are closed