Što danas ručati – večerati? Možda nešto što ćete ‘kuhati’ 10 minuta?!

Djeca su na moru, a vi sami kod kuće ili toliko se dobro zabavljate uz obalu mora, da vam za kuhanje ne ostaje puno vremena? Umjesto da istražujete što možete skuhati na brzinu, evo tri kreativna i jako ukusna jela u kojima ćete svi podjednako uživati.
• Jaje u travi – kako su neki nazvali jaje pečeno na oko koje poslužite s rezancima napravljenim od jedne tikvice. Imate li aparatić za spiralno rezanje tikvica, sve ćete napraviti za 10 minuta. Okus? Predobro spajanje neutralnog jajeta i slatkaste tikvice.
• Špagete s pestom i bijelim lukom u granulama! Dok se špagete kuhaju na maslinovom ulju propržite bijeli luk u granulama (ili narezan na listiće kako bi samo dao aromu) i dodajte pesto umak. Kuhane špagete (najbolji je ovaj umak s tom tjesteninom) procijedite i isperite pod hladnom vodom te brzinski prebacite preko gotovog umaka. Jednostavno, a jako ukusno!
• Neobični njokići! Dok se njoke kuhaju, imate 7 minuta za pripremu umaka od dimljene slanine (na kockice, dostupno u Lidlu) na koju dodajte češnjak (prefino je s kremom od češnjaka), začine, listove baby špinata, cherry rajčice i malo naribanog sira. Vruće njoke stavite u umak, promiješajte i poslužite.

Trenutno nema komentara

Comments are closed