Stilistica Alma otkriva – evo kako napraviti reda u ormaru!

O ormaru različite žene imaju i različiti stav – neke u njemu pažljivo čuvaju sve modne trofeje svog života – traperice iz vremena studiranja, prvu kožnu jaknu i slično, želeći se ponekad prisjetiti kako su nekad bile mlade, mršave… Naravno od siline vremena rijetko modne uspomene uzmu u ruke pa upravo one stvaraju hrpu onoga što zauzima prostor i stvara privid prepunog ormara. Druga kategorija su one koje impulzivno kupuju pa u ormaru imaju sve modne trendove sezone, često poduplane – X crnih hlača, pulovera, bijelih bluza, haljina… Takve žene u moru onoga što vide svaki dan u svojem ormaru često biraju samo poznate kombinacije, drugim riječima nose isto. Treće su, doduše rijetke, one koje dobro poznaju sadržaj svojeg ormara i u njemu drže tekuće modne kombinacije prepuštajući se svakodnevnom kombiniranju novih outfita.

slaganje-ormara-fashion-stilistica-ormar-modnialmanah-alma-premerl-zoko

Budući da je vrijeme sezonskog sniženja kad mnoge od vas kreću u ‘napad’ na odjevne komade, ali i zbog cjelokupne situacije i rada od kuće odjeća je često zaboravljena na vješalicama, evo nekoliko praktičnih savjeta kako napraviti reda u ormaru!

  • U svakoj sezoni treba biti najmanje 15 temeljnih odjevnih predmeta koji su nosioci stila. U ormaru žene koja odijeva strogi dress code svakako su u fokusu sakoi, košulje, suknje… No, u nekom ‘običnijem’ tih 15 veličanstvenih temeljaca svakako bi ove jeseni/time bile – dvoje traperice – jedne klasične, jedne u trapez, kardigan, duga suknja, sako od samta, nekoliko haljina različitih stilova, dobar kožnjak, kaputić, retro čizme… Na 15 temeljnih odjevnih predmeta treba ubaciti duplo više sporednih odjevnih komada poput majica, dolčevita, košulja koje će temeljnim komadima dati drugačiji stilski izričaj. I na kraju dolaze začini- barem 15 kvalitetnih u svakom ormaru. Tu dolaze u fokus obuća, kape, šalovi, rukavice, nakit, hulahupke različitih uzoraka.
  • Ako sve dobro složite, vrlo brzo ćete zavladati sa svojim modnim blagom i količinom koju imate. 60-tak artikala nije uopće puno jer brojimo sve – i temeljne odjevne predmete i sekundarne komade i detalje. Neke naše gledateljice sigurno su pomislile da imaju i više od navedenog i da im sve treba. Ja ih razumijem. Za sve ću sad pokazati i način kako sadržaj složiti.
  • Kako složiti odjeću? Imate li ormar s vješalicama temeljni odjevni predmeti su osnova, a između njih se nalazi sve ono što s njima možete kombinirati. Evo i primjera – prva dva temeljna odjevna predmeta u našem ormaru će biti haljina i jakna – sve što je između je podržavajuće. Odnosno haljinu možete nositi samostalno s jaknom, s dolčevitom ispod, puloverom i kardiganom. Kako bi bili pri ruci na vješalici vise i modni detalji koji su vaš za ove kombinacije. Za dane kad pulovere i dolčevitu želite odjenuti uz traperice njih ćete pronaći u prvoj ladici ispod.
  • Nikad ne stavljajte odjeću u prvi i drugi plan, jer taj drugi plan može dočekati proljeće. Odjeću uvijek složite tako da je vidite. To isto vrijedi i za ladice. Svi detalji moraju biti pregledni i lako dohvatljivi kako bi ih na brzinu mogli dodati svakom outfitu.
  • Imate li ormare s policama i ladicama, tijekom vikenda napravite odjevne kombinacije koje ćete nositi u tjednu i stavite ih na štender. Tako će vam uvijek biti pri ruci!

Trebate li pomoć oko slaganja ormara iskoristite uslugu stiliziranje ormara sa stilisticom Almom koja će upravo u vašem carstvu odjeće pronaći temeljne odjevne kombinacije kojim ćete uvijek (za)blistati! Više o usluzi pročitajte OVDJE

Trenutno nema komentara

Comments are closed