Stil se gradi modnim detaljima! Budite s njima na ‘TI’

Drage naše, koje često priznajete i sebi i drugima da ste s modnim detaljima na ‘vi’, ovog proljeća u fokus stavite modne detalje koji su najbolji saveznici stilova. Uz to, dobar odabir modnih detalja zasjenit će modne outfite koji mogu biti i prošlogodišnji! Zar to nije divno?

detalji_fashion_modnialmanah

A sada, koji su must have modni detalji proljeća 2017 godine!

Neka vas zagrle šalovi!
Ukoliko ne boje čine bazu vašeg odijevanja, obojite svoj stil maramama i šalovima u jarkim bojama. Koje su boje hit? Za sve žene svijetle puti plavih ili zelenih očiju tu su sve nijanse tirkiza, zelena, boja koralja. Imate li topliju boju puti, plave ili smeđe oči neka vaše marame i šalovi budu zlatnih tonova, narančasti, smeđi… Ženama koje imaju crne oči pristajat će kombinacije ne boja i jarkih nijansi crvene, ljubičaste… U ovoj modnoj sezoni marame i šalovi mogu biti posuti kamenčićima, zakovicama, ukrašeni cvjetovima, trakicama…

Veliki, ali stvarno veliki nakit!
Što je nakit veći, to je više trendy! Birajte modele narukvica, ogrlica, naušnica koje će dominirati vašim outfitima! No budite oprezne usklađujući građu tijela i ukrase na njemu! Imate li okruglo lice i široki vrat nosite lance s velikim privjeskom (ne ogrlice usko kopčane uz vrat). Suprotno, uski, dugi vratovi ‘vole’ ogrlice koje se kopčaju visoko uz vrat. Naušnice uskladite s oblikom lica i duljinom kose, a narukvice i prstenje s oblikom dlana i prstiju. Drugim riječima, ukoliko imate duguljaste prste pristajat će vam veće prstenje, a što je ruka jača to joj više pristaju velike i široke narukvice. Savjet više: pazite da ne pretjerate s nakitom! Modno je pravilo da se uz dominantnu ogrlicu kombinira prstenje, a uz naušnice narukvice.

Modni come back broševa!
Ukoliko ste ih nosile nekada, ovo je pravo vrijeme da ih izvadite is svojih kutija! Broševi su ove modne sezone apsolutni hit! Mogu biti s porukama, zanimljivim ukrasima ili totalno retro. Važno je samo da odaberete stil koji ćete nositi na reveru i da naravno ne miješate stilove! Gdje nositi broševe? Imate li manja prsa nosite ih na reveru jakne ili kardigana. Dominantan dekolte ne ‘trpi’ dodatni nakit pa broševe u tom slučaju stavite na baloner, torbu, remen (ja sam nekoliko fora broševa stavila i na balerinke).

detalji_fashion_modnialmanah

Ukrasi na glavi!
Nakon zimske sezone koja je bila u znaku šeširića i kapa i proljeće 2014 donosi ukrase na glavi – trake, ukosnice, rajfovi, češljići, gumice, kopče za kosu i slični modni ukrasi apsolutni su modni imperativ. I prilikom odabira ovakvih ukrasa budite oprezne da ne pretjerate. Modno je pravilo da uz ukrase za kosu ne kombinirate niti jedan drugi ukras na glavi (naušnice ostavite za ostale prigode). Isto tako, pazite da ne pretjerate sa stilom! Imate li više od 30 godina, zaboravite mašne u kosi!

Sunčane naočale!
Sve je jače sunce pa je potrebno zaštiti oči naočalama! Kad ih birate znajte da su one najbolji modni detalj svakog outfita. Upravo zato, neka klasični modeli budu posljednji izbor. Što je trend sezone? Dizajnerski kockasti ili okrugli modeli koji naglašavaju modne 60-te i 70-te. Ove su godine su hit ‘mačkasti oblici’ naočala koji su za razliku od prošlogodišnjih obojani jarkim bojama.

Trenutno nema komentara

Comments are closed