Spriječite starenje ruku, one prve otkrivaju vaše godine!

Kad bi postojao mjerač aktivnosti svih dijelova našeg tijela, ruke bi prednjačile s rezultatom. Od trenutka kad se probudite one ne staju, a o njihovoj aktivnosti često razmišljamo kao o nečem normalnom i prirodnom. Upravo zato, ruke (posebno one ne njegovane) prve otkrivaju godine, ali i opće stanje organizma.

Kako to spriječiti (ili barem usporiti) ?

  • Svaki put kad operete ruke (ali i suđe ili uzmete krpu kako biste obrisali dio doma u kojem živite) ne zaboravite temeljito oprati ruke i kožu bogati namazati kremom. Tijekom dana birajte brzoupijajuće kreme kako se ne bi stvarao masni trag, a uvečer ruke i stopala namažite hranjivom masnom kremom koja će se upiti u kožu.
  • Kako temperatura pada, toplina u zatvorenom prostoru raste. To čini zrak u vašem domu i vani sušim nego u drugim godišnjim dobima, uzrokujući da vam ruke postanu ispucane, crvene, da vas počinju svrbjeti a u nekim slučajevima i ljuskati se. Ovo može biti neugodno za sve, ali posebno za one koji pate od bolnih kožnih bolesti, poput ekcema. Kako biste zaštitili svoje ruke potražite proizvode koji sadrže lipide (poput ceramida), humektanse (poput glicerina i hijaluronske kiseline) i okluzive (poput mineralnog ulja ili petrolatuma). Kada ovi sastojci superzvijezda djeluju zajedno, osiguravaju da je vaša koža navlažena i hidratizirana, čak i kad je najhladniji dan u godini.
  • Uvijek na ruke nanesite kremu za sunčanje- svaki dan 365 dana u godini! Zaboravljamo da sunčevo ultraljubičasto zračenje ne razlikuje gdje pada i svaka izložena koža je u opasnosti. Kada ne zaštitite svoje ruke od ovih štetnih zraka, na rukama se mogu pojaviti mrlje bez boje (zvane lentigine ili staračke pjege), hrapavost, bore i suhoća.
  • Priuštite svojim rukama zvjezdani tretman noću. Njegu započnite namakanjem ruku u toploj vodi ili mlijeko prije nanošenja kreme ili masti za zadržavanje vlage. Zatim navucite pamučne rukavice. Uključite ovlaživač zraka prije nego što se ušuškate i pustite da krema učini svoju čaroliju preko noći. Ujutro ćete se probuditi sa svilenkastim, zdravim rukama spremnim uhvatiti se u koštac sa svime što dan nosi.
beauty-starenje-ruku-ruke-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed