SOS za domaćice – evo ručka gotovog za 20 minuta!

Već vidite kako će vam se razviti radni dani ovih dana – prekovremeni vam ne ginu! A kod kuće klinci, obaveze, kronični nedostatak vremena. Umjesto nervoze, pripremite se na ‘kaos’ i pokušajte s njime zavladati.

Evo, mi vam danas donosimo 5 ideja za brzinski ručak kojeg ćete pripremiti za 20 minuta!

  1. Iskoristite moć jaja – kajgana koju ćete napraviti na prodinstanom crvenom luku je nešto što će vam otvoriti nove vidike kad je kajgana u pitanju. Ovo je kombinacija koju rade amerikanci servirajući je uz skyr. Kajganu možete napraviti i s tikvicama, paprikama, naribanom mrkvom – drugim riječima uz povrće koje imate u frižideru. Jaje na oko možete uklopiti u sendvič, ispeći tako da izdubite krišku tosta i u krug ‘razbijete’ jaje. Servirajte ga uz prepečenu slaninu i malo salate. Ovo nije zahtjevno, ali jaja su uvijek izdašna i spašavaju stvar – posebno kad ih napravite na kreativniji način.
  2. Tjestenini treba 10 minuta da se skuha, a za to vrijeme možete napraviti i super umak. Prepžena slanina na maslacu i začinima prelivena s jednim vrhnjem za kuhanje je ‘bijeli saftić’ koji svi rado jedu sa špagetama.
  3. Tortilje su jako popularne, ali mi ih rijetko koristimo u domaćinstvu. Ukoliko vam je od neki dan ostalo nekog pečenog mesa, narežite ga na trakice i pomiješajte s ribanim sirom i jogurt umakom. Dodajte malo zelene salate, malo rajčice i zarolajte u roladu.
  4. Piletina ispečena na grlu i jedna carska mješavina povrća od Leda kuhana i prelivena maslinovim uljem i začinima je super jednostavna ali i ukusni obrok.
  5. Iskoristite gotova dizana ili prhka tijesta iz supermarketa (nama su najbolja Lidl tijesta) i napravite s njima picu ili slanu roladu od šunke i sira. I jednom i drugom je dovoljno 20 minuta da ručak bude na stolu.
Trenutno nema komentara

Comments are closed