Sinbiotici su Vaši idealni suputnici ovog ljeta

Jedva smo dočekali odmor, odmak od svakodnevice i prepuštanje čarima ljeta. Ovo zvuči savršeno ako nam ga ništa ne pokvari. Jer, tek kad nam se organizam krene opuštati za vrijeme godišnjeg odmora, mnogi od nas susretnu se s padom imuniteta, crijevnim tegobama ili čak onim vaginalnim. Postala je poznata ona rečenica: „Uvijek se razbolim na godišnjem odmoru!“

Turbulencije u crijevima
Putovanja mogu biti izazov za organizam. Na godišnjem odmoru tijelo se suočava s različitim ritmom spavanja, promjenom prehrane koja često uključuje namirnice na koje nismo navikli, poput teške i začinjene hrane popraćene konzumacijom alkoholnih pića ili gaziranih sokova. Lijepe destinacije ne pružaju samo nove avanture, već i neugodna iznenađenja u obliku štetnih mikroorganizama – ako dopru do probavnog sustava putem vode, kocki leda, salate ili neopranog voća, mogu izazvati crijevne tegobe. Tada zaslužene dane godišnjeg odmora ne provedemo na plaži, već na toaletu!

Čak 40% putnika suočava se sa zatvorom, dok njih preko 50% pati od putničkog proljeva – može se reći da putovanja mogu biti turbulentna u svakom smislu, čak i kad se radi o crijevima.

Stručnjaci znaju da u pripremu za putovanje treba uključiti i pripremu crijeva na sve promjene koje nam ono može donijeti, i to u obliku dobrih bakterija.

omni-biotic-putovanje-zdravlje-modnialmanah

Kaos u intimnom području
Nije samo probava ta koja se može pobuniti na odmoru – vaginalna flora također se može poremetiti. Tijekom ljeta ne možemo odoljeti osvježenju u moru, bazenu ili rijeci. Međutim, bakterije, gljivice i drugi štetni mikroorganizmi vrebaju na ručnicima, ležaljkama i bazenima. Vagina često predstavlja ulazna vrata za te neželjene „stanovnike“. Dodatno, lijekovi poput antibiotika i hormonalne promjene (npr. tijekom menstrualnog ciklusa, trudnoće, perimenopauze ili korištenjem oralne kontracepcije) mogu doprinijeti kaosu u intimnom području. Dolazi do gubitka korisnih laktobacila u vagini koji imaju zaštitnu ulogu, a kad je ova zaštita smanjena dolazi do vaginalnih tegoba koje godišnji odmor mogu pretvoriti u pravu patnju.

Ako se pojave simptomi poput pečenja ili žarenja tijekom mokrenja, pojačanog nagona za mokrenjem ili boli u donjem dijelu trbuha, vjerojatno je riječ o infekciji mokraćnog sustava. Iscjedak neugodnog mirisa, svrbež, kao i peckajući osjećaj u intimnom području mogu biti znakovi bakterijske vaginoze. Svaka druga žena susretne se s ovim tegobama barem jednom u životu, ali kod nekih su one ponavljajuće, a počnu upravo ljeti.

Istraživanja pokazuju da unos posebnih sinbiotika ne samo da jača vaginalnu floru, već i uspostavlja njenu ravnotežu, što ima brojne dobrobiti za žensko zdravlje.

Kako se pripremiti za putovanje?
Zasluženi godišnji odmor rizično je prepustiti slučaju. Prije i tijekom putovanja uzmite dobre bakterije u obliku sinbiotika najviše kvalitete koji su idealni suputnici za Vaše ljetne bezbrižne dane.

OMNi-BiOTiC® PUTOVANJE je idealan suputnik za crijevnu floru tijekom putovanja. Sinergijskim djelovanjem 10 posebno odabranih bakterijskih sojeva, ovaj sinbiotik stvara nepropusnu barijeru u crijevima, štiteći organizam od štetnih mikroorganizama. Uključivanje ovog sinbiotika u dnevnu rutinu je ključno za očuvanje crijevne flore, kako konačna destinacija Vašeg putovanja ne bi postao toalet.

omni-biotic-putovanje-zdravlje-modnialmanah

OMNi-BiOTiC® FLORA plus+ je sinbiotik koji sadrži četiri znanstveno dokazana bakterijska soja za očuvanje intimnog područja. Ove korisne bakterije prirodno se nalaze u zdravoj ženskoj vaginalnoj flori, nadoknađuju nedostatak laktobacila i imaju sposobnost naseljavanja u vaginalnom području. Njegova jednostavna oralna primjena nije prepreka tijekom menstruacije, trudnoće, dojenja ili spolnih odnosa. OMNi-BiOTiC® FLORA plus+ idealan je suputnik za uravnoteženu vaginalnu floru tijekom cijele godine, a posebno ljeti.

omni-biotic-putovanje-zdravlje-modnialmanah

Detalji o proizvodima:
https://omni-biotic.hr/proizvod/omni-biotic-putovanje/
https://omni-biotic.hr/proizvod/omni-biotic-flora-plus/

Sve informacije o proizvodima Instituta AllergoSan možete pronaći na službenoj stranici www.omni-biotic.hr, a proizvode možete kupiti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS