Simfonija senzacija: kako menstruacija utječe na vaših pet osjetila

Menstruacija je zadivljujući prirodni fenomen koji svakog mjeseca zauzima glavno mjesto u životima žena. Osim grčeva i nelagode, postoji fascinantna međuigra između menstrualnog ciklusa i pet osjetila: okusa, mirisa, dodira, vida i sluha. INTIMINA je odlučila otkriti kako žene diljem svijeta doživljavaju ove promjene, donoseći vrlo zanimljive rezultate istraživanja. Dakle, krenimo na putovanje kroz zamršene načine na koje se vaša osjetila mijenjaju tijekom različitih faza ciklusa.

zdravlje-menstruacija-intimina-modnialmanah-osjetila

Faza 1: Menstruacija – praznik za osjetila
Kad započne menstruacija, vaše tijelo prolazi kroz niz neočekivanih promjena koje utječu na vaša osjetila. Okusni pupoljci postaju osjetljiviji, a 35% sudionica naše ankete primijetilo je pojačan osjet okusa tijekom menstruacije, zbog čega žude za slatkom ili slanom hranom. Ovo nije samo mit; ovo je način na koji se vaše tijelo nosi s hormonalnim fluktuacijama.

Istovremeno, pojačava se i osjet mirisa. Možda ćete primijetiti da čak i najslabiji miris postaje izraženiji, što utječe na 43% žena u našoj anketi, kao da su vaši olfaktorni receptori u stanju pripravnosti tijekom menstruacije. Stoga se prepustite svojoj omiljenoj mirisnoj svijeći ili umirujućem eteričnom ulju kako biste poboljšali ovo osjetilno iskustvo.

Faza 2: Folikularna faza – nalet energije
Kada menstruacija završi i uđete u folikularnu fazu, tijelo se priprema za ovulaciju. Osjetila okusa i mirisa još uvijek su pojačana, što ovo vrijeme čini idealnim za istraživanje novih okusa i mirisa. Eksperimentirajte s egzotičnim namirnicama, mirisima i začinima – vaša su osjetila spremna za avanturu!

Promijenit će se i vaš osjet dodira. Značajnih 76% žena prijavilo je povećanu osjetljivost tijekom ove faze, što seks čini ugodnijim. INTIMINA proizvodi za intimni wellness mogu vam pomoći da bezbrižno i s povjerenjem istražite ovaj novootkriveni osjećaj.

Faza 3: Ovulacija – Vrhunac senzualne percepcije
Ovulacija je poput crescenda u simfoniji naših osjetila. Okusni pupoljci su još uvijek u vrhunskoj formi, a vaše osjetilo mirisa nastavlja cvjetati. Ovo je savršeno vrijeme za romantičnu večeru ili vikend odmor, gdje vas mirisi prirode i okusi gurmanske hrane mogu odvesti u senzorni raj.

Vid se također može promijeniti tijekom ovulacije. Istraživanja pokazuju da se žene u ovoj fazi smatraju privlačnijim zbog suptilnih promjena u izgledu lica i mirisu tijela. Kao da vas priroda inspirira da prigrlite svoju seksualnost.

Faza 4: Lutealna faza – njegovanje vaših osjetila
Kada uđete u lutealnu fazu, vaše tijelo se ponovno priprema za menstruaciju. Okus i miris su još uvijek osjetljivi, ali se počinju normalizirati. Sada je vrijeme da se usredotočite na brigu o sebi i opuštanje. Njegujte osjet dodira umirujućom kupkom, masažom ili nježnim dodirom.

Sluh također može postati osjetljiviji. Neke žene, 26% sudionica naše ankete, prijavile su povećanu emocionalnu osjetljivost, čineći glazbu, pa čak i tišinu, dubljom i emocionalnije dojmljivom.

Prihvaćanje simfonije osjetila
Vaš menstrualni ciklus stalni je izvor čuda, a njegov učinak na vaša osjetila samo je jedan od njegovih mnogih aspekata. Razumijevanje i prihvaćanje ovih promjena može vam pomoći da upravljate svojim ciklusom s povjerenjem i zadovoljstvom. Dakle, sljedeći put kada poželite neobičan okus ili uživate u novootkrivenom mirisu, sjetite se da vaša osjetila plešu u ritmu simfonije menstruacije – skladne proslave života i ženstvenosti.

INTIMINA je tu da vas podrži na vašem putu intimnog zdravlja kroz svaku fazu vašeg ciklusa, osiguravajući da se osjećate samopouzdano, udobno i osnaženo na svakom koraku. Pridružite nam se u slavljenju magičnog odnosa između vašeg menstrualnog ciklusa i osjetila i dopustite da vas podsjeti na ljepotu u vama.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS