Shopping izazov: kupovina odjeće za cijelu obitelj!

Krećete li u veliku kupovinu odjeće, obuće, modnih detalja za topliji dio godine? Iskreno, ovo je pravo vrijeme jer ponuda je odlična, a cijene i s popustima. Jeste li spremne za ovaj izazov? Kako biste kupile baš ono što vam je potrebno i izbjegle iscrpljujuće lutanje po šoping centru, ovo su savjeti kako kupovati!

Kako olakšati kupovinu?
• Napravite spisak Pogledajte što točno trebate, skicirajte si shopping plan i držite se toga prilikom odabira.
• Limitirajte budžet Unaprijed odredite koliko ćete novca izdvojiti i pridržavajte se toga. Ako prekoračite planiranu sumu, imajte za to dobar razlog. Potrudite se da sve plaćate gotovinom jer ćete tako lako kontrolirati koliko ste novaca potrošili i koliko vam je ostalo. U slučaju da se ipak odlučite za peglanje kartice nemojte odlaziti u nedozvoljeni minus.
• Kupovina u društvu Majku, muža ili prijateljicu povedite u kupovinu samo ako zaista uživate u njihovom društvu dok kupujete. U suprotnom, muž će vas stalno požurivati, majka neprestano savjetovati, a vi ćete od silne nervoze željeti samo završiti s kupovinom.
• Svi na jednom mjestu Ukoliko kupujete u krugu obitelji, prvo se posvetite suprugu i djeci. S njima pogledajte ponudu, pričekajte dok sve ne isprobaju i dok u potpunosti ne završe s kupovinom. Kad završite s njima, supruga zamolite da s djecom izađe iz trgovine kako biste u miru isprobali outfite za sebe. Duboko udahnite, limitirajte vrijeme i krenite u potragu za vlastitim modnim stajlinzima.

shopping_modnialmanah_kupovina

Ukoliko ste u kupovini s djetetom…
• Djeca imaju granice. Oni se mogu umoriti, biti gladni, uzbuditi se zbog kupovine; nekad im je potreban san, malo svježeg zraka, malo trčanja, a nekad i zagrljaj ili poljubac. Ako nije zadovoljno, vaše će dijete postati nervozno, nestrpljivo, nestašno. Zadovoljiti im neku od ovih potreba, bar nakratko, može osigurati mirnu dalju kupovinu.
• Djeca su radoznala. Ona svijet oko sebe spoznaju svim čulima. Privući će ih skoro sve, boja, oblik, građa svega što stoji na policama u trgovini. Dijete želi sve dodirnuti. Ponekad mu to i valja dopustiti – ako nije nešto lomljivo, dajte mu na trenutak proizvod da ga pridrži u rukama, a onda ga skupa vratite na mjesto. Ono želi sve vidjeti, a da promatra, bez doticanja, možeš mu uvijek dozvoliti. Pitanje je imate li ti dovoljno vremena za takvu kupovinu. Znatiželja djeteta je zdrava, normalna i mora se ukalkulirati u vrijeme kupovine.
• Bebe se vole nositi: Vjerojatno znate da je zrak u trgovinama klimatiziran i suh, što doprinosi da bebe i sasvim mala djeca brzo ožedne. Ako to imate na umu, nećete zaboraviti bočicu sa vodom, čajem ili mlijekom. Bebe se vole nositi, pa prilikom kupovine ponesite sling ili nosiljku.
• Klinci vole trčati: Ako malo dijete trči po trgovini, zaustavite se, uzmite ga za ruke, zagrlite, objasnite da mora biti u vašoj blizini, gledajući ga ravno u oči.

Trenutno nema komentara

Comments are closed