Saznali smo od frizera Roka Klemenčića što je sve presudno za proljetnu frizuru! Dobra boja, dobra forma i još puno toga…

Nakon uspješno predstavljene kolekcije Subrine Professional ‘Who Am I’, na ovogodišnjem Hair stayl news-u u Zagrebu, razgovarali smo s frizerom Rokom Klemenčičem o trendovima koji će obilježiti topliji dio godine. Saznali smo puno o tome zašto su plavuše fatalnije od brineta, kakve nam to Subrina Professional donosi ‘valove’ na kosi ove sezone, zašto je pletenica ponovo na modnoj sceni i kakav je to proizvod 11 u 1 kojeg svaka žena mora imati u svojoj torbici ovog ljeta. Baš smo uživali u razgovoru…

rok-klemenčić-subrina-professional-modnialmanah

Koji su osnovni Subrina Professional trendovi ove sezone?
Govorimo li o osnovnim trendovima Subrine Professional koji će obilježiti proljeće/ljeto 2017 onda govorimo o prirodnom i ženstvenom izgledu kose. Hit su kovrče koje se spajaju u valove koji više nisu toliko strogi i čvrsti. Kosa mora imati naglašen volumen, a nosite li kovrčavo naglasite u kosi »summer look-a«. Čak i onda kad niste na odmoru.

Vječna dvojba – duga ili kratka kosa. Što je modernije u ovoj sezoni?
Teško je odlučit što nositi dugo ili kratko. Ja bih rekao da je glavno da je frizura uredna, i da je žena zna nosit. Ukoliko je odabir duga kosa, neka bude valovita, a na kratkim frizurama nužna je asimetrija. Za one klasičnije blaga, a za one koje žele frizurom pokazati da su u trendu, asimetrija mora biti stroga, a boja jarka.

Evo, još jedne dvojbe – plavuše ili brinete? Kako vam se, kao muškarcu, čini ta podjela. Jesu li plavuše zaista toliko fatalnije?
Ja biram plavuše! Možda zato što je u našoj regiji više prirodnih brineta pa su plavuše prirodne ili one koje djeluju prirodno fatalnije. Kao frizer ne mogu povući granicu na kojoj počinje priča o plavušama, a prestaje o brinetama. Prilikom odabira boje važno je da ta boja izgleda prirodno na ženi koja je nosi. Ima i prelijepih brineta.

Subrina Professional nas svake godine iznenadi nekom ekstravagancijom. Kao frizer kako opisujete svoj stil – ekstravagancija ili prirodni look?
Teško je odgovoriti. Volim prirodniji izgled žena, prirodnije frizure i boje. Ali postoje žene, kojima baš stoji i ekstravagancija. Kao frizeru nema ništa bolje od činjenice da na modelu mogu raditi što god želim. Imam par klijentica koje imaju jako kratku, izbrijanu frizuru u jarkim bojama i iskreno, ne mogu ih ni zamisliti kao klasične, prirodne. Uživam stvarati takve frizure i zbog takvih hrabrih žena se uvijek sjetim zašto sam želio i postao frizer. No, da se razumijemo i prirodni look nije lako postići- boje i forma se prilagođava svakoj ženi i uživam kad svaka od njih izađe s lijepom frizurom.

Žene bi u teoriji često mijenjale boju kose, no kad sjednu na frizerski stolac onda nastaju problemi. Kako uvjeriti klijenticu na promjenu boje kose ili frizuru?
Tu mi muški frizeri imamo malo lakši posao nego naše kolegice frizerke, zato što žene nekako više vjeruju muškarcima. Kad je riječ o promjeni boje i forme kose, na neki se način mijenja i vizualna osobnost pa je važno napraviti dobru pripremu. Objasniti sve korake, predstaviti ideju koju želimo pokazati na glavi. Tada se stječe povjerenje i moguća je promjena. Napominjem, promjena mora biti u dogovoru i osoba koja će frizuru nositi mora biti zadovoljna.

Već dvije modne sezone ‘valovi’ ne izlaze s modne scene. Kako ih osvježiti?
Da slažem se, sve je puno valova. No, oni lijepo stoje i te su frizure baš lijepe. U ovoj sezoni se valovi kombiniraju uz pletenice.

Kad bi trebali definirati najvažnije činjenice o ženskoj kosi što bi to bilo?
Kvaliteta, a ne kvantiteta: Duga kosa je prelijepa, ali ako su vrhovi oštećeni, nema tu ništa lijepo. Kaže se da muškarci ne vide promjene kad se žena vrati od frizera. Možda i je malo istine u tome, ali vjerujte, oštećenu, suhu kosu svi primijete.
Njega: Dobar šampon, dobar balzam ili maska, dobro ulje, sve to je potrebno kombinirati da kosa bude zdrava.
Oprezno s peglanjem kose: Peglanje je stvar koja može oštetiti kosu ako se pretjeruje s time. Pazite zato na temperaturu pegle.
Ne zaboravite na šišanje! Čak i kad je kosa duga, treba je šišati svaka dva mjeseca.

Ulazimo u topliji dio godine, je li sunce stvarno tako opasno za kosu. Kako sačuvati kosu u njezinoj kvaliteti i boji?
Sunce jako isušuje tjeme i kosu. Pogotovo u kombinaciji sa slanom vodom. Upravo zato uvijek apeliramo na njegu i zaštitu. Već danas počnite koristiti proizvode koji hidritaju tjeme i kose i koji grane vlasi. Može to bit ili ulje, ili neki live- in balzam koji se stavlja na mokru kosu.

I za kraj, za one koje žele konkretne savjete, koje Subrina Professional proizvode koristiti ovog proljeća ili ljeta i zašto.
Subrina Professional ima puno proizvoda kojima granite kosu i činite je zdravom i lijepom. Koji proizvod odabrati ovisit će o tipu kose i frizuri. No, postoji i tri top proizvoda koji su idealni za sve:
• PHI Keratin Foam je pjena bogata keratinom. Super je stvar, jer nam vraća keratin u kosu, ne otežavajući je. Daje glatkoću i sjaj kose.
• PHI 11 in 1- koristi se na mokroj kosi, a ovaj je proizvod bogat sastojcima koji nam omogućuju lako raščešljavanje kose. Malo je jači od PHI Keratin Foam i kao takav je super, pogotovo za ljeto i more.
• Hair Code- Texture spray je proizvod koji stvara morski look. Kosa je uredna, ali izgleda razbarušeno, neuredno. Ovaj je proizvod odličan za prirodno valovitu kosu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS