Savjetujemo – što zapravo znači MIX and MATCH

Kako se kombinira crvena i ružičasta, siva i smeđa, različiti stilovi, modni detalji? Sve su to pitanja koja nam se nameću kad ujutro stanemo pred ormar ili poželimo izgledati poput osoba koje smatramo ikonama stila. Danas savjetujemo što zapravo znači pojam MIX and MATCH i otkrivamo kako kombinirati.

Krenimo redom…
MIX and MATCH modni je naziv za kombiniranje jednostavnih i klasičnih komada ili stilova i odjevnih predmeta koji na oko ne pristaju jedan uz drugi. Prva verzija je za one koji ne žele pogriješiti, a druga je verzija za one koje žele od mode najviše.
Kako ste građene? Prilikom odabira odjeće pokušavajte biti objektivni o tome što određeni odjevni predmeti čine vašoj figuri. Da li sakriva ili otkriva previše? Izdužuje li ili skraćuje noge? Da li proširuje ili stanjuje bokove. Upravo zato sve isprobajte…
MIX boja i uzoraka Ta dva elementa su vrlo važna prilikom odabira odjeće jer kriva nijansa ili previše agresivan uzorak mogu dati rivi dojam. Mogu istaknuti ono najbolje na vašem tijelu ili mogu učiniti suprotno da djelujete umorno, starije, bljeđe… Zato sve isprobajte i ako niste sigurni fotkajte se – tako ćete najbolje vidjeti kako vam što pristaje.
Nađite bazu Prilikom kupovine novih outfita pronađite bazu – to mogu biti hlače, traperice, suknja, dobra haljina. Gradite vlastiti novi outfit kombinirajući detalje koji se spajaju s bazom. Uz nekoliko dobrih komada možete učiniti čuda…
Ne opterećujte se modnim pravilima – kombinirajte po svom! No, pazite da ne pretjerate. Kombinirajte boje, koje vam najbolje odgovaraju i ističu vaše oči, ten, kosu i slično. Počnite uz boje kombinirati tkanine, po mogućnosti neutralne, koji međusobno odgovaraju jedna drugoj. Oblici su također važni. Da li stanjuju ili proširuju ramena? Uzmite u obzir liniju vlastitog tijela kao orijentir te birajte odjeću prema tome koliko ističe prednosti vašeg tijela.

savjet-mix-&match-modnialmanah-1

Trenutno nema komentara

Comments are closed