Savjet dana: tijelo neka odabere trendove!

Kako uvijek dobro izgledati? Osnovno je pravilo odabir odjeće koja će savršeno odgovarati vašoj građi tijela! Kako na početku svake modne sezone šaljete upite o vlastitoj građi tijela i modelima koji vam pristaju, evo iscrpne teme koja donosi osnovna modna rješenja za svaki tip građe tijela.

Koji ste tip građe tijela?
Atletski tip građe tijela – Obline su minimalne, gotovo neprimjetne, pa ih je potrebno stvoriti odijevanjem. Za početak naglasite struk (strukiranom odjećom, širokim remenom) i stvorite prsa i bokove. U tome će vam najbolje pomoći gornji dijelovi s naborima i donji s volanima i stiliziranim ‘faldama’.
Kruška – Karakterizira vas tanak, jako tanak struk i široki, ali jako široki bokovi. Prilikom odijevanja je važna modna ravnoteža- gornji dio tijela treba uskladiti s donjim. Kako to učiniti? Neka donji dijelovi budu klasični, strogih linija, a gornji s volanima, ukrasima, slikama… Osobe ove građe tijela najčešće imaju uska i spuštena ramena koja naglasite naramenicama (koje su izrazito šik ove sezone).
Pješčani sat – ovaj tip građe tijela najčešće nazivaju modnim savršenstvom! Odličan omjer između prsa i bokova, jasno definiran struk- sve su to karakteristike ove građe tijela. Kako se odjenuti? Dekoltirana odjeća, linije koje prate tijelo, i duljina koja otkriva polovinu nogu su modna ‘jednadžba’ koje se treba pridržavati!
Jabuka – Žene ovog tipa građe tijela imaju široka ramena i tijelo koje se sužava prema vitkim nogama. Stražnjica je manja, a glavni problem stvara gornji i donji trbuh! Prilikom odijevanja birajte asimetrične tunike i haljine, suknje koje su ili kratke i uske ili balon koja, dublje hlače, duljine 7/8. Ne zaboravite pokazati noge jer upravo su one glavni adut ovog tipa građe tijela.

Alternativni oblici građe tijela, nastali ‘u narodu’! Pomoći će vam ukoliko niste sigurne u koji osnovni tip građe tijela pripadate!
Oblik prometnog znaka (nazivaju ga i lizaljka) – karakterizira vas velika glava, široka ramena, velika prsa, ali uski bokovi i duge i vitke noge. Kako se odjenuti? ‘Boot cut’ traperice su must have komad koji će stvoriti ravnotežu između nogu i grudi. Isto tako odaberite šire tunike koje ćete širokim remenom stegnuti ispod prsa.
Oblik korneta – Ukoliko su ramena najširi dio vašeg tijela (obline se sužavaju postepeno- prsa su uža od ramena, struk od prsa, bokovi od struka) kombinirajte odjeću tako da ćete postepeno stvarati obline. Volani i slojevi su prijatelji ovog tipa građe tijela.
Oblik vaze! Sad se pitate koje? Ovaj tip građe tijela karakterizira izrazito uzak struk i veća razlika između bokova i prsa. Jako seksi! Kako biste blistale u svakom trenutku nosite strukiranu odjeću koja će samo naglasiti vaše savršene obline. Pazite na ruke – ukoliko su jače prekrijte ih asimetrično krojenim rukavima.
Oblik čunja je potpuna suprotnost kornetu. Ukoliko su vam uska ramena, mala prsa, a struk, bokovi i bedra naglašeni prilikom odijevanja kombinirajte košulje, majice i tunike s volanima, naramenicama koje će lijepo izgledati uz asimetrično krojene donje dijelove.

Trenutno nema komentara

Comments are closed