Ruž za usne voli biti u frižideru?

Blagdani, rođendanski party ili jednostavno strast za kozmetikom na počeku nove sezone vrlo lako vas mogu pretvoriti u vlasnicu poprilične količine rumenila, sjajila za usne, pudera, parfema… Kako sačuvati ‘beauty blago’ i učiniti ga upotrebljivim nekoliko mjeseci? Pitale ste nas, pa drage naše slijede odgovori!

Znate li kako sačuvati svježinu…

Šminke?
Rumenila, pudere, maskare i ruževe držite na sobnoj temperaturi, ako je ona najviše 20 stupnjeva. Ukoliko vam je prostor u kojem živite topliji, posebno u ovom, još uvijek hladnijem dijelu godine vrijeme je da svoju šminku stavite na hladno. U stanovima su to najčešće frižideri u kojima oslobodite dio kako bi smjestili šminku. Nije svejedno kako ćete proizvode staviti u frižider! Tekući puderi neka budu okrenuti obrnuto, ruževi položeni, sjenila uspravno naslonjena. Na taj čete način sačuvati njihovu teksturu i stvarne boje. Kad proizvod želite koristiti izvadite ga iz frižidera i ostavite nekoliko minuta da se temperira.

Kremice, losioni, sredstvo za čišćenje lica…?
Najčešće ih držimo u kupaonicama. Ako su proizvodi otvoreni i stalno ih koristimo mogu biti i u toj prostoriji. No, pazite da je sve dobro zatvoreno. Nove, neraspakirane proizvode držite izvan kupaonice, na hladnijem mjestu koje nije blizu radijatora. Ukoliko želite sačuvati kremu više od 3 mjeseca, onda i nju stavite u frižider. Svu prirodnu kozmetiku držite u frižideru.

Lakova za nokte
Vjerujemo kako se i vama dogodilo da se boja u laku za nokte nakon duljeg stajanja razdvojila (pigment i baza) i kako se nakon mućkanja nije ponovo dobro spojila. Rezultat? Druga nijansa boje od one koju ste kupile. Kako biste to izbjegle lakove za nokte uvijek čuvajte na temperaturi od 20-tak stupnjeva s time da neotvorene nekoliko puta okrenete.

Parfema i toaletne vode
Parfemi vole temperaturu od 26 stupnjeva, pa ih uvijek držite na ormarićima koji su zaštićeni od jakog sunca i radijatora. Njih nikad ne stavljajte na hladno jer vrlo lako mogu izgubiti jačinu mirisa.

kozmetika-savjet-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS