Romantično podignuta kosa!

Imate li dugu i gustu kosu koju biste željeli ukrotiti u svečanu frizuru, ovog ljeta je podignite na ležeran način. Hit su ‘labave’ pletenice koje se upliću u repove i punđe, ali i neuredno pokupljena kosa koju u konačnici možete ukrasiti nakitom ili cvijećem.

Kako ovaj tip frizure uskladiti s građom tijela?
Zašto vam neke pletenice savršeno pristaju, a neke ne? Razlog je vrlo jednostavan – neke su usklađene s građom tijela i oblikom lica. Kako bi vaša pletenica bila idealna ovo su savjeti:
• Koji oblik lica imate? Ukoliko je duguljasto s naglašenim jagodicama i nosom pletenica mora biti okrugla i labavo pletena. Suprotno tome, ženama okruglog lica i naglašenih obraza strogo pletena pletenica i zalizana kosa.
• Uz oblik lica pazite na dužinu i širinu vrata. Punđa ili pletenica uvijek trebaju ući u rub vrata kako bi leđa izgledala uža. Imate li dugačak i tanki vrat izbjegavajte visoke punđe. One optički smanjuju glavu i produljuju liniju vrata.
• Širina leđa je isto važna kad je o ovom tipu frizure riječ. Što su ramena šira to punđa i pletenica trebaju biti niže. Širinu ramena ćete optički suziti pletenicom ili punđom koja će biti na sredini vrata.

Trenutno nema komentara

Comments are closed