Planirate vjenčanje? Evo super ideja za ukrašavanje automobila!

Bez obzira kakvo vjenčanje imate, nekako uvijek postoji nepisano pravilo oko organizacije. Ma znate ono- nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno i nešto plavo, ali i posipanje rižom i laticama nakon vjenčanja kao i ukrašavanje automobila mladenaca. Budući da će ovaj prvi niz iziskivati ulaganje, automobil možete ukrasiti i sami i to s budžetom od maksimalno 200-njak kuna. Možda da zadužite kumu ili mlađe članove svoje obitelji!

Kako mi volimo sve ono što vidimo u filmovima, često se prijatelji pobrinu da nakon vjenčanja automobil mladenaca dobije detalje- limenke zavezane na vrpce koje buče i pokazuju prolaznicima da u automobilu sjede novopečeni gospođa i gospodin!

A kako je sve počelo? Otkud su se limenke našle na automobilu mladenaca?
Smatra se da praksa vezanja na limenkama datira još od egipatskih vremena. Tada su žene bile vlasništvo očeva, a kad su se muškarac i žena vjenčali, uobičajeno je bilo da otac preda zetu sandale svoje kćeri. To je simboliziralo da ona sada pripada njemu. I značenje cipela nastavilo se kroz stoljeća, ali ljudi bi bacali cipele mladenki i prije nego što bi se razvili tako da cipele budu vezane za stražnji dio automobila. Smatra se da se to na kraju promijenilo u limenke.

Trenutno nema komentara

Comments are closed