Retro look na ‘bakin način’

Vjerujemo kako su mnoge od vas naslijedile neke bakine ili mamine modne trofeje koji se ciklički ponovno vračaju na modnu scenu. Sudeći po modi ove sezone, ‘starinski’ look je ponovno u modnom fokusu. Zato, napravite inventuru ormara i točkastu haljinu svoje mame, bakine bisere, torbicu, prstenje, šešir, končane veste ponesite i ovog proljeća.

Koji su HIT komadi iz bakinog ormara u ovoj sezoni?
• Sjećate li se bakinih mrežica koje je nosila u trgovinu? Onih praktičnih mrežastih torbi koje je uvijek imala pri ruci? Takve torbe su hit ove sezone. Ukoliko imate neku neutralne boje obojite je bojom za tkanine.
• Ukrasite se maramama – Nekad je marama bila nezaobilazan modni detalj- kombinirala se uz košulje, dolčevite, majice, balonere… Želite li naglasiti modne 50-te koje su hit ove sezone, zavirite u bakine ladice i pronađite ovakav ukras. Možete ih nositi na razne načine – od ukrasa na kosi do detalja na torbi.
• Kakav ste nakit naslijedile od bake? Ukoliko imate nizove bisera, perli, nešto zlatnog nakita nosite ga u kombinaciji s trendy nakitom. Spoj novog i starog je hit sezone.
• Bakine haljine – Pogledajte koje sve haljine krije bakin ili mamin ormar. Postoji li sačuvana maturalna haljina, haljina u kojoj su proslavljene zaruke, koja je čuvana za posebne prigode…? Osvježite je (dajte na kemijsko i provjerite da li je dobre veličine) i dajte joj nosi look.
• Heklani detalji – Nekad su bake nosile heklane prsluke, vestice, ovratnike. Ukoliko ih negdje pronađete, dotjerajte ih i nosite ove godine.

fashion-moda-modnialmanah-vintage

Trenutno nema komentara

Comments are closed