Bonton odijevanja – muški poslovni look

Odjeća,kombinirana na određen način, naša je vizualna modna karta. Na osnovu kombinacije ostavljamo dojam i u poslovnom smislu govorimo puno o sebi. Kako biste uvijek slali dobru poruku i sugovornicima neverbalno otkrili svoj stav naučite mala kako kombinirati. Dragi naši čitatelji, ovo je tema za vas!

Naučite koje su osnovne modne smjernice i pravila bontona kad je odijevanje u pitanju. Inspiriralo nas je Bugatti proljeće…
• Pazite na urednost! Odijelo na kojem se nalazi flekica, izgužvan dio na sakou ili reveru, o vama će reći i previše. Pazite da je odijelo koje nosite uredno i uvijek ispeglano.
• Nije svejedno koje ćete odijelo odabrati! Ona se svojom bojom, tkaninom i stilom razlikuju. Zato odijelo uvijek prilagodite prilici. Ako je u pitanju neki važan poslovni sastanak izaberite klasičnije odijelo (crnom tamno sivo, tamno plavo) koje ćete kombinirati uz jednobojnu košulju i kravatu sa sitnijim uzorkom). Odijelo za svečane prigode može biti od mat ili sjajnih tkanina, ukrašeno reverima u drugoj boji, užeg kroja… U svečanim prigodama su dopuštena i svijetla odijela. Pazite samo da ne pretjerate – što je odijelo svjetlije to ste u većem centru pažnje.
• Kako kombinirati hlače i sako? Ukoliko nemate odijelo već kombinirate hlače i sako pazite na spoj tkanina. Loše kombinirane tkanine mogu djelovati zaista loše i o vama dati potpuno krivu sliku. Nosite li casual look kombinacija traperica i sakoa (plus sportska košulja ili polo majica) mogu biti kombinacija za pet. Pazite samo da su traperice ujednačene boje (tamne, bez izbijeljenih dijelova poput koljena ili stražnjice) i da uz to nosite propadajuću o buću (mokasinke, sportske cipele u plavoj, sivoj ili smeđoj boji)
• Pazite na odabir košulje! Bijela je univerzalna, i nećete pogriješiti ako je kombinirate uz klasična, tamna odijela. Posebno u svečanim prigodama. Košulje za svaki dan neka budu u pastelnim nijansama – ružičaste, zelenkaste, plave, a volite li kombinaciju hlača, košulje i pulovera, neka košulja bude prugasta ili s kockicama.
• Važni su modni detalji! Uskladite modne detalje – neka budu istog stila. Isto tako pokažite vlastiti modni stil. Cipele i remen neka budu istog stila i boje. Isto tako pazite i na čarape. Uz elegantne kožnate cipele pristaju klasične čarape koje neka prekriju nožni zglob.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS