PRVA JEDINSTVENA HRVATSKA VINARIJA NA PELJEŠCU ZA SVJETSKI USPJEH

Hrvatska vina iz amfora u kratkom su vremenu postala hit. Prepoznata diljem svijeta, ova prava ekskluziva, čuvana je 700 dana pod morem, a prošla je 70 ruku do krajnjeg korisnika. Vina iz amfora vrlo su brzo izazvala zanimanje svjetske javnosti. Hrvatski patent vina iz mora zaštićen je diljem svijeta, a ovih dana otvorena je i jedinstvena Edivo vinarija u kojoj će se brojni gosti na kopnu i pod morem moći upoznati s ovim jedinstvenim hrvatskim proizvodom.

Pitoreskno mjesto Drače na otoku Pelješcu nalazi se na pola puta između Stona i Orebića. Jedan od naših najpoznatijih vinskih otoka odavno privlači ljubitelje vina, a nova Edivo vinarija predstavlja korak dalje. Prostire se na 1000 m2 na kopnu te ispod mora. Vinarija uključuje čak 14 tisuća nasada koje su raspoređene na svim stranama otoka, a po potrebi se vino otkupljuje i od kooperanata.

Gosti sada imaju prilike iz prve ruke vidjeti kako nastaje cijeli proces vina u amforama. Prostor su uredili sami vlasnici Ivo i Anto Šegović te Edi Bajurin, a on odiše tradicionalnim detaljima karakterističnim za otok Pelješac. Veliki masivni drveni stol vodi nas na zanimljivo putovanje, vlasnici pričaju priču, ideja i mistika u kojoj je nastala sama amfora vrijedna je divljenja. Vinarija u zatvorenom i otvorenom dijelu predstavlja nekoliko vrsta koje oduševljavaju. Najpoznatija su Navis Mysterium Amfore, Navim Mysterium vina iz boce koja je također odležala u moru, ali i ostale vrste Edivo Dingač, Edivo Plavac, Plavac mali i druga.

Jedan novi svijet, koji Hrvatsku razlikuje od drugih vinskih destinacija, krije se nekoliko metara ispod površine Jadranskog mora. U pratnji iskusnih ronioca, po prvi puta imamo prilike zaviriti u skriveni podvodni svijet vinarije Edivo. Stara potopljena brodica, koja na dnu malostonskog zaljeva leži već godinama, morsko je skladište u kojima se amfore čuvaju 700 dana na idealnoj temperaturi od 15 do 17 stupnjeva. Ovo tajnovito morsko vino, uz malostonske kamenice, čuvene sireve raznih okusa te domaći pršut jednostavne su, a opet posebne delicije koje će Hrvatsku dodatno ucrtati na mapu nezaobilaznih gastro destinacija.

www.edivovina.hr

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS