Proljeće u mirisu zumbula!

Novo godišnje doba je pred vratima, pa ispunite interijere lončanicama koje će prostor ispuniti mirisima proljeća, ali i ljepotom rasta i buđenja. Posebno su zanimljivi zumbuli čije lukovice mogu biti u zemlji ili izvan nje, samostalno u vazama, a čije pretvaranje u prekrasan mirisan cvijet zumbula oduševljavaju.

Zašto zumbul?
Ovaj je cvijet poznat po jakom mirisu i intenzivnoj boji (ljubičasti, bijeli, rozi), slatkastog je i opojnog mirisa koji prodire duboko u nosnice djelujući na hormon sreće.

Znate li? Zumbul je lukovičasta biljka iz porodice ljiljana koji je iz Male Azije stigao na Mediteran u 16. stoljeću. Razlikujemo dvije vrste: rimski i nizozemski. Rimski zumbul ima rijetke cvjetove ali je izuzetno intenzivnog mirisa. Cvjetovi su u nijansama od bijele, ružičaste i plavo-ljubičaste boje. Nizozemski zumbul, ima guste pune cvjetove, ali je miris nešto slabijeg intenziteta.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS