Kožnjak ili baloner?

Ovo je pitanje koje se nameće na početku nove modne sezone pa imate li i vi ovakve dvojbe evo kako ćete lako doći do odgovora. Za početak ova dva modna klasika zapravo su dva odjevna predmeta iz različitih modnih dekada. Kožnjak kako se u slengu naziva kožna jakna prvi se put pojavio u modnim 60-im, a kulminacija popularizacije dogodila se u 80-im. Već u prvoj dekadi pojavljivanja kožnjak se vezao uz traper, ali i neobične odjevne predmete koji su rušili neke, dobro uvriježene norme.

kožnjak-baloner-reserved-modnialmanah-fashion

Za razliku od ‘drskog’ kožnjaka baloner je, iako nastao iz uniforme, od samog početka sinonim za elegantan kaputić. U većini kombinacija on je točka na ‘i’ total looka u kojem dominira haljina ili suknja, a žene su ga često nosile uz visoke potpetice.

Dakle – odgovor na pitanje iz našeg naslova je vrlo jasan. Kožnjak ćete odabrati nosite li više casual total look a baloner volite li haljine i lijepe suknje. Gdje pronaći inspiraciju? U modelima iz aktualne Reserved kolekcije!

Foto: Reserved

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS