Prirodni recept protiv moljaca!

savjet-moljci-modnialmanahČim zahladi i počne sezona centralnog grijanja pojave se naši stari neprijatelji – moljci! Ukoliko ste ih primijetili u svojim ormarima i ladicama već danas krenite u borbu protiv njih! Posebno ukoliko želite zaštititi svoje fine vunene veste, sakoe, hlače koje će prvo ‘napasti’.

Kako se boriti protiv moljaca?
• Za početak svu odjeću izvadite iz ormara i stavite da se dobro provjetri. Ukoliko imate dvorište, stavite odjeću na sunce.
• Ormar dobro izvjetrite, pa da prebrišite, usišite i u kutovima dobro pošpricajte sredstvom protiv moljaca.
• Dobro pogledajte svoju odjeću. Sve što je prljavo ili polu prljavo ne vraćajte u ormar. U ormaru treba biti samo čista odjeća.
• Pogledajte svaki odjevni komad je li čitav. Ukoliko je nagrižen, ostavite ga izvan ormara, dobro operite (ako ga želite zakrpati i nositi i dalje) i tek onda vratite u ormar. Čim je nešto nagrizeno postoji mogućnost da je moljac u tkanini ostavio jajašca. A to znači ponovo lijeganje malih neprijatelja čim odjeća bude u mraku ormara.
• Odjeću koja vam je posebno draga čuvajte u hermetički zatvorenim kutijama ili vrećama za odjeću kojima ste potpuno ispustili zrak.

Trenutno nema komentara

Comments are closed